GDJE I KAD?

NOVA IZLOŽBA

U srijedu u Galeriji Vjekoslav Karas svečano otvaranje izložbe slika, crteža i skulptura akademskog umjetnika Zlatka Kesera

U srijedu u Galeriji Vjekoslav Karas svečano otvaranje izložbe slika, crteža i skulptura akademskog umjetnika Zlatka Kesera

U srijedu ćeu 19 sati u Galeriji „Vjekoslav Karas“ biti svečano otvorena izložba renomiranog hrvatskog akademskog slikara Zlatka Kesera. Izložbom „Slike, crteži, skulpture“ će u Karlovcu po prvi puta biti predstavljen dio Keserova najrecentnijeg likovnog stvaralaštva. Autorica izložbe, akademska slikarica i voditeljica Galerije Aleksandra Goreta, je za izložbu odabrala dvanaest ulja na platnu velikih formata, sedam skulptura koje autor naziva igračkama i opus crteža na temu šaha i šahovskih partija koje su razni velemajstori odavno odigrali.

Keser likovni jezik uspješno održava na granici figurativnoga i apstraktnoga. Na izložbi će, između ostaloga, biti prezentirana platna koja nastaju, i ciklički bivaju nadograđivana, u periodu od 2010. do 2022. godine, kao i zaigrane skulpture nastale kombiniranom tehnikom 2020. godine. Iako su Keseru crtanje i slikanje primarni mediji umjetničkog izražavanja, kroz dugogodišnju karijeru bavio se i fresko slikarstvom i ilustracijom, a bio je i dugogodišnji član Umjetničkog savjeta Galerije „Vjekoslav Karas“.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zlatko Keser je 1942. godine rođen u Zagrebu, gdje je završio studij slikarstva kao i poslijediplomski studij (1969.) na Akademiji likovnih umjetnosti, u klasi profesora Otona Postružnika. Nakon okončanog studija suradnik je kultne Majstorske radionice Krste Hegedušića. Dugi niz godina djelovao je kao profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a radi svog djelovanja je 2014. godine imenovan u počasno zvanje professor emeritus. Član je Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a 2015. godine mu je dodijeljena Državna nagrada Vladimir Nazor za životno djelo. Zlatko Keser u svojoj bogatoj biografiji bilježi brojne samostalne izložbe diljem Hrvatske. Njegova djela su uvrštena u zbirke mnogobrojnih nacionalnih muzeja i galerija, kao i privatne zbirke.

Izložba ostaje otvorena do 27. studenoga 2022. godine, a može se razgledati utorkom i četvrtkom od 8 do 16 sati, srijedom i petkom od 8 do 19 sati, subotom od 10 do 16 sati i nedjeljom od 10 do 12 sati.

Izdvojeno


Reci što misliš!