GDJE I KAD?

U KAZALIŠTU

Zorin dom: Gostovanje Teatra EXIT s hit predstavom, dječja matineja i slavljenički koncert komornog orkestra

Zorin dom: Gostovanje Teatra EXIT s hit predstavom, dječja matineja i slavljenički koncert komornog orkestra

Od četvrtka do nedjelje Gradsko kazalište Zorin dom pripremilo je tri zanimljiva događanja. 

U četvrtak u 20 sati u karlovačkom kazalištu gostuje Teatar EXIT s popularnom predstavom Ivice Boban "Kako misliš mene nema!?" u kojoj glume Filip Juričić i Amar Bukvić. Kroz dva sata “nabrijane” farsične i iskrene, kalamburične i dramatične, istodobno smiješne i gorko-tužne igre, glumci putuju kroz niz svojih unutrašnjih i zamišljenih identiteta i pretvaraju ih alkemijom svoje igre u niz osoba, situacija, realnih i fantastičnih događaja koje prepoznajemo kao naše vlastite, kao stvarnost koja nas okružuje i koju u svom apsurdu, konfliktu i dramatičnosti živimo. Igrom visoke energetike, virtuoznosti i sposobnosti glumačke transformacije predstava ispituje osobne i društvene maske i kontramaske, lažne i istinske vrijednosti i granice životne i scenske realnosti i fikcije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U subotu u 11 sati, pak, gostuje Kazališna družina Pinklec iz Čakovca s predstavom za najmlađe "Vuka se ne bojim ja". Inovativno čitanje dječjeg klasika „Tri praščića“ Kazališne družine Pinklec u prvi plan stavlja univerzalne vrijednosti – prijateljstvo, marljivost i zauzimanje za svakog pojedinca, makar on bio i vuk. Trajanje predstave je 45 minuta i primjerena je za uzrast od 4 godine na više.

Napokon, u nedjelju će na svoje doći ljubitelji lijepe glazbe uz slavljenički koncert Karlovačkog komornog orkestra. Nakon što su nas oduševili na promenadi "Klasikom u parku" te u Šancu u okviru rođendanske proslave grada, sada ćemo ih čuti i u dvoranskom koncertnom izdanju, s početkom u 19:30 sati, čime započinje i obljetnička 35. sezona uspješnog djelovanja ovog orkestra. Na programu su "Holberg Suite" Edvarda Griega, "Idila" Blagoja Berse te "Simple Symphony" Benjamina Brittena.

Izdvojeno


Reci što misliš!