GDJE I KAD?

PROJEKT JEKA

Večeras u 18 sati u Knjižnici za mlade! Javna tribina Eko Pana o upravljanju zelenim površinama i drvoredima u Karlovcu

Večeras u 18 sati u Knjižnici za mlade! Javna tribina Eko Pana o upravljanju zelenim površinama i drvoredima u Karlovcu

Održavanjem tribine želimo stanovnicima Karlovca i okolice otvoriti prostor za dijalog o stanju, uređenju, vođenju i upravljanju zelenim površinama u Karlovcu.

Udruga Eko Pan danas, 6. listopada 2022. organizira javnu tribinu o upravljanju zelenim površinama i drvoredima u Karlovcu. Tribina će se održati u prostoru Knjižnice za mlade (Banjavčićeva 8) s početkom u 18 sati.

Karlovčanke i Karlovčani tradicionalno su, uz četiri rijeke, emotivno povezani i s gradskim zelenim površinama, bilo da se radio o parkovima ili drvoredima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Održavanjem tribine želimo stanovnicima Karlovca i okolice otvoriti prostor za dijalog o stanju, uređenju, vođenju i upravljanju zelenim površinama u Karlovcu. Potaknuti ćemo raspravu o postojećim problemima i mogućim načinima njihovog otklanjanja. Na tribini ćemo predstaviti rezultate ankete provedene među građanima i fokus grupe održane na istu temu.

O karlovačkim zelenim površinama i metodama održavanja govorit će doc. dr. Sc. Vinko Paulić, dipl. ing. šum.Marko Ožura i dipl. Ing. Gordana Purgar ispred tvrtke Zelenilo d.o.o.

Tribina se organizira povodom partnerstva u projektu JEKA. Projekt „JEKA! - Jačanje eko-aktivizma za hitnu klimatsku akciju“ usmjeren je na globalni i lokalni problem produbljivanja klimatske krize te nedovoljnog kapaciteta građanskih inicijativa i građana_ki u Hrvatskoj i regiji da svojim djelovanjem utječu na klimatske politike. Nositelj projekta je Zelena akcija (Zagreb), a partneri Brodsko ekološko društvo – BED (Slavonski brod), Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja „Eko Zadar“ (Zadar), Udruga za zaštitu okoliša i prirode – Pan (Karlovac) te Natur og Ungdom (Norveška). Projekt "JEKA! - Jačanje eko-aktivizma za hitnu klimatsku akciju" je podržan sa 149.850,00€ financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Izdvojeno


Reci što misliš!