GDJE I KAD?

12. KDF

U utorak počinje jesenska edicija 12. Karlovac Dance Festivala - donosi šest plesnih predstava i radionicu za sve uzraste

U utorak počinje jesenska edicija 12. Karlovac Dance Festivala - donosi šest plesnih predstava i radionicu za sve uzraste

Od 18. do 22. listopada održava se jesenska edicija 12. Karlovac Dance Festivala, međunarodnog festivala suvremenog plesa i umjetnosti. Izvedbe će se održati u Gradskom kazalištu Zorin dom, a radionički i popratni program u Ateljeu suvremenog plesa u Karlovcu. KDF jesen nam donosi tematska i kreativna promišljanja igre, smrti, postojanja, individualnog i kolektivnog iskustva, spektakla, pregovaranja (i prigovaranja), zajedništva, plesa i plesanja izvrsnim plesnim predstavama i recentnim hrvatskim umjetnicima. Posebna je vrijednost festivala edukativna – ideja same realizacije projekta od samih je početaka približavanje suvremene plesne umjetnosti široj javnosti, posebice djeci i mladima, kako bi kroz percepciju izvedbene umjetnosti kreirali naviku i kontinuitet u konzumaciji kulturno-umjetničkog sadržaja kao i sudjelovali u različitim edukativnim i kreativnim popratnim aktivnostima.

Festival otvara predstava DOWL autorice Sonje Pregrad u produkciji organizacija Objekt plesa i Četveroruka u utorak, 18. listopada u 20 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom. U spomenutoj predstavi izvođači ispisuju zajednički ples, koji koristi, upliće, te izvrće raznovrsne forme grupnih koreografija, a predstava je nagrađena za najbolju kolektivnu izvedbu strukovnih plesnih udruga (UPUH i UPPU PULS) 2021.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predstava Patka, smrt i tulipan nastala u koprodukciji HNK Varaždin i Umjetničke
organizacije VRUM bit će izvedena u srijedu, 19. listopada u 17 sati u GK Zorin dom. Prema motivima hvaljene slikovnice za djecu, VRUM pokušava pronaći pravi način kako govoriti o temi smrti i odgovoriti na pitanja koja u nekom trenutku postavljaju sva djeca. Ovo plesno-kazališno djelo je primjereno za djecu od šest godina naviše i preporuka je za škole, nastavnike, roditelje, djecu i mlade.

KDF prvi put ugošćuje i radove recentnih umjetnica Silvie Marchig, Koraljke Begović i Mie Zalukar, a gost festivala je i Bruno Isaković koji je bio jedan od umjetnika gosta na 1. KDF-u 2011. godine kada se program održao u Kinu Edison. Silvia Marchig na KDF festivalu će prezentirati predstavu SOL u četvrtak, 20. listopada u 20
sati u Zorin domuU petak, 21. listopada na programu festivala su dvije predstave, Playing reality Koraljke Begović u 19 sati i Melodrama Ivane Kalc u 20 sati, obje u Zorin domu. 

Jesenska edicija KDF-a zatvara se dinamičnom predstavom KILL B. autora Brune Isakovića i Mie Zalukar, u produkciji organizacija Malo Sutra i Domino. Predstava će biti izvedena u subotu, 22. listopada u 20 sati u GK Zorin dom. Pošavši od vrlo konkretnih izvedbeno-vizualnih referenci na kultni film ‘Kill Bill’ Quentina Tarantina iz 2003. godine, Mia Zalukar i Bruno Isaković u predstavi kreiraju izvedbenu analizu vlastitog dugogodišnjeg profesionalnog odnosa. 

Pored spomenutih predstava, jesenska edicija Karlovac Dance Festival uključuje i popratni program: plesnu radionicu Igrom do kreacije Koraljke Begović i Martine Tomić te projekcije plesnih filmova i Plesnu medijateku u Ateljeu suvremenog plesa.
Igrom do kreacije je plesna radionica za djecu, mlade, odrasle i osobe starije životne dobi. Radionica za cijelu obitelj, od 5 – 85 godina - temelji se na tradicionalnim dječjim igrama za zatvorene i otvorene prostore, unutar kojih se maštovitim i kreativnim metodama dolazi do inspiracija pri stvaranju različitih improvizacijskih zadataka.
Radionica će se održati 22. listopada s početkom u 11 sati u Ateljeu suvremenog plesa.

PLESNA MEDIJATEKA biti će otvorena svaki dan za vrijeme trajanja festivala od 17 do 19 sati u Ateljeu suvremenog plesa i promovira, potiče i popularizira čitanje o plesu, kazalištu i suvremenoj umjetnosti.

Karlovac Dance Festival održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH i Grada Karlovca. Ulaznice za predstave u kazalištu podižu se na blagajni GK Zorin Dom.
Detaljnije informacije o festivalu pronađite na https://freedance.hr/kdf-hr/

Izdvojeno


Reci što misliš!