GDJE I KAD?

MENSA

U subotu u Karlovcu testiranje za Mensu! Prijavite se i provjerite svoju inteligenciju

U subotu u Karlovcu testiranje za Mensu! Prijavite se i provjerite svoju inteligenciju
Mensa

Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja.

Hrvatska Mensa održava testiranja inteligencije u Karlovcu u subotu, 5. studenog u karlovačkoj gradskoj vijećnici. Testiranje će provesti ovlašteni Mensin psiholog, a rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od nekoliko tjedana. Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98% populacije moći će se učlaniti u Mensu, koja u Hrvatskoj okuplja gotovo 1200 članova, a u svijetu više od 140 tisuća članova.

Kako nam kažu organizatori, testiranje u Karlovcu održava se u obljetničkoj godini Hrvatske Mense u kojoj udruga obilježava 25. godišnjicu postojanja, a tijekom koje je dosegnut najveći broj članova u jednoj godini od osnutka, s trenutnim brojem od gotovo 1200 članova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Predstojeće testiranje u Karlovcu se održava drugu godinu zaredom, te vjerujemo da će kao i prethodne, biti vrlo dobar odaziv s visokim udjelom onih pristupnika koji će zadovoljiti uvjete za učlanjenje, budući da je na prošlogodišnjem testiranju u Karlovcu zabilježen udio od gotovo 45% pristupnika koji su zadovoljili uvjete za učlanjenje, a što predstavlja jedan od najviših postotaka na svim testiranjima unazad 15-ak godina, poručili su iz Odjela za organizaciju testiranja Hrvatske Mense.

Prijava na testiranje moguća je putem webshopa Hrvatske Mense webshop.mensa.hr, na kojem se može pronaći više informacija o testiranju, a na kojima primarni cilj nije postati članom Hrvatske Mense, nego testirati inteligenciju, što se i naglašava na svakom testiranju. Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Testovi inteligencije koji se koriste su rodno i dobno neutralni, zasnivaju se isključivo na slikama, te za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja niti znanje jezika.

Tijekom studenoga i prosinca, Hrvatska Mensa uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje, po drugi puta organizira Sudoku natjecanje za osnovne i srednje škole. Projekt je planiran s ciljem razvoja vještine rješavanja logičkih i problemskih zadataka kod djece i mladih. Na ovogodišnje natjecanje prijavilo se ukupno 7.866 učenika iz više od 400 škola iz cijele Hrvatske, s vrlo dobrim odazivom učenika iz Karlovačke županije. Za usporedbu, na lanjskom natjecanju je na školskoj razini nastupilo 4.780 učenika što je bio iznimno velik odaziv. Interes za ovogodišnje natjecanje je nadmašio sva očekivanja te potvrdio da postoji prostor za ovakvu vrstu nepredmetnog natjecanja. Ovogodišnje prvenstvo s pravom nosi titulu najvećeg sudoku prvenstva na ovim prostorima.

Osim ugodnih druženja, zanimljivih putovanja i projekata na nacionalnoj i međunarodnoj razini, Hrvatska Mensa nudi članovima i niz pogodnosti, u rasponu od posebnih pogodnosti i popusta kod telekomunikacijskog operatora A1 Hrvatska do putovanja vlakom na svim relacijama unutar Hrvatske uz 50% popusta u suradnji s tvrtkom HŽ Putnički prijevoz te mnogih drugih. Sve ostale informacije o Udruzi možete pronaći na službenim stranicama www.mensa.hr.

Izdvojeno


Reci što misliš!