GDJE I KAD?

VELIKA OBLJETNICA

Zorin dom u nedjelju slavi 130. rođendan - bogat program donosi dva koncerta, predstavljanje monografije i otkrivanje spomen poprsja

Zorin dom u nedjelju slavi 130. rođendan - bogat program donosi dva koncerta, predstavljanje monografije i otkrivanje spomen poprsja

Gradsko kazalište Zorin dom u nedjelju će proslaviti 130. rođendan - točno 130 godina ranije, 27. studenog 1892. godine svečano je otvorena zgrada Zorin doma, a tim povodom, a na inicijativu udruge Židovi u Karlovcu, ispred karlovačkog kazališta bit će otkriveno i spomen poprsje Vilima pl. Reinera, pokretača i idejnog inicijatora izgradnje Zorin doma. 

Ovaj događaj na rasporedu je u 18:30 sati, a program počinje već ujutro u 11 sati koncertom "Moja tajna" Dječjeg zbora Zorica, uz prigodan program koji vode Lovorka Trdin i Andro Damiš.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U 17 sati bit će predstavljena nova monografija Zorin doma "Mala povijest Zorin doma" autora Tomislava Čadeža, no u prvom koraku samo u digitalnom izdanju, dok se tiskano izdanje očekuje početkom 2023. godine. 

Na kraju, svečani koncert Prvog hrvatskog pjevačkog društva Zora, bez kojeg ne bi bilo ni Zorin doma, na rasporedu je u 20 sati kao središnja točka ove velike proslave. Zora će nastupiti pod dirigiranjem Radmile Bocek, a kao gost nastupa Mješoviti pjevački zbor Panis Angelicus iz Zagreba pod ravnanjem Tomislava Čekolja.

Ulaz na sve priredbe je besplatan, ali je potrebno podignuti ulaznice na blagajni Zorin doma.

Izdvojeno


Reci što misliš!