GDJE I KAD?

SLOBODNO VRIJEME

Korisno i zabavno: Najmlađe tijekom praznika očekuju Đački zimski dani u knjižnici i Zimska škola u Aquatici

Korisno i zabavno: Najmlađe tijekom praznika očekuju Đački zimski dani u knjižnici i Zimska škola u Aquatici

Predstojeće zimske školske praznike karlovačke dječake i djevojčice očekuje i nekoliko prilika da korisno i zabavno provedu slobodno vrijeme.

U Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića održavaju se tradicionalni Đački zimski dani, na kojima se mogu uključiti u jednu od šest radionica. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prva i najduža kreće 27. prosinca i odvijat će se od 27. do 30. prosinca ove te od 2. do 5. siječnja sljedeće godine - riječ je o informatičkoj radionici "Programiranje robota Maqueen V2+" koju vodi Mario Škrtić.

Od 28. do 30. prosinca održava se radionica kriptologije "U potrazi za izgubljenom knjigom" koju vodi Daniela Marčetić, 28. i 29. prosinca slušaonica, čitaonica i igraonica "Orašar u riječi glazbi i slici" pod vodstvom Astrid Grobenski-Grgurić, a 29. i 30. prosinca kreativna radionica "Moj mali Snješko" koju vodi Dubravka Vaštuka. 

Nakon Nove godine, na rasporedu su još dvije radionice - 2. i 3. siječnja Mario Šimić vodi kreativnu radionicu "Zimski gnom", a 3. i 4. siječnja pod vodstvom Gabrijele Vine održava se kreativna radionica "Pingo(lina)". 

Radionice su besplatne, ali treba se na vrijeme prijaviti osobno na Dječjem odjelu ili telefonski na 412-377 (103), jer broj sudionika je ograničen.

Nakon vrlo uspješne Ljetne škole, u Aquatici su, pak, odlučili organizirati i Zimsku školu Aquatike, i to od 2. do 5. siječnja od 9 do 12 sati. Održavat će se u prostoru akvarijske knjižnice, ali i unutar akvarijske izložbe, kao i na otvorenom (ovisno o vremenskim prilikama).

Svaki dan predviđena je jedna radionica, od učenja o agregatnim stanjima vode i hidrološkom ciklusu, do vodenih biljka, od upoznavanja vodenog živog svijeta (od jednostavnijih beskralježnjaka do složenih kralježnjaka), sve do osvještavanja da smo svi mi dio prirode te spoznaja na koje načine svi možemo doprinijeti očuvanju prirode i živog svijeta oko sebe.

U program je uključena ulaznica za akvarij, stručno vođenje kroz akvarijski postav, stručno vođenje šetnicom, kao i svi potrebni materijali za provođenje radionica te okrjepa. Cijena po djetetu iznosi 200,00 kn, a broj polaznika ograničen je na 20 djece.

Svaki polaznik treba se prijaviti na mail: [email protected] ili putem telefona na info pult 047/659-112 do 30. prosinca.

Izdvojeno


Reci što misliš!