GDJE I KAD?

GLAZBENI SPEKTAKL

Glazbena poslastica u subotu u Zorin domu - "Orašar" uz Leona Košavića i orkestar pod ravnanjem Vetona Marevcija

Glazbena poslastica u subotu u Zorin domu -

Ove subote očekuje nas prava glazbena poslastica u Zorin domu. Riječ je o koncertu Karlovačkog komornog orkestra Glazbene škole Karlovac pod nazivom "Božićna bajka - Orašar", s početkom u 20:00 sati. Ulaznice po cijeni od 30 kn mogu se kupiti na blagajni GK Zorin dom.

Leon Košavić, nakon uspješne premijere Čarobne frule u Torinu, pod palicom najboljeg dirigenta na svijetu, maestra Riccardo Mutija stiže ravno u Karlovac! Leon Košavić gradi svoju svjetsku karijeru i nastupa u eminentnim opernim kućama i koncertnim dvoranama i dugo je priželjkivanj njegov nastup s orkestrom kojeg čine njegovi bivši nastavnici, a vodi njegov veliki prijatelj i kolega dirigent Veton Marevci. Bit će to koncert  za pamćenje!

Građani Karlovca i Karlovačke županije će po uzoru na velike svjetske gradove imati priliku poslušati bezvremensku suitu Orašar i obrade najpoznatijih kompozicija koje se izvode u predblagdansko vrijeme. 

Grad Karlovac je u razdoblju od 1949. do 1966. godine bio jedini grad u Hrvatskoj koji je imao Gradski simfonijski orkestar. U njemu su i tada svirali nastavnici i učenici Glazbene škole. Godine 1966. prestao je s radom zbog financijskih razloga. Nastavak te slavne tradicije dogodio se 2018. godine kad je Glazbena škola Karlovac svoj Karlovački komorni orkestar pojačala s puhačima i udaraljkašima i pretvorila ga u simfonijski. Pod vodstvom karlovačkog dirigenta Vetona Marevcija koncerte Klasika u parku i Koncert u Šancu, sada već tradicionalno izvodi i božićni koncert pod nazivom Božića bajka. Simfonijski orkestar čine nastavnici, studenti, učenici Glazbene škole Karlovac i pridruženi članovi iz nacionalnih orkestara iz Zagreba i Rijeke. Kao i uvijek, koncerti Glazbene škole Karlovac zamišljeni su kao primjer vrijednosti glazbenog obrazovanja i njihovog cilja.

PROGRAM KONCERTA

Georges Bizet  - Arležanka, suita br.1, Preludij

Petar Iljić Čajkovski –  Suita iz baleta Orašar

Georges Bizet -  Arležanka, suita br.2., Farandola

Irving Berlin - White Christmas, ar. D. Butigan  3'

Meredith Willson ( obrada Antonio Čorak) - It's beginning to look a lot like Christmas

Hrvatska tradicionalna ( obrada Danijel Butigan ) - U sve vrijeme godišta,

Franz Xaver Gruber ( obrada Frank Shipway) - Tiha noć

 

Izdvojeno


Reci što misliš!