GDJE I KAD?

TRADICIJA SE NASTAVLJA

U Karlovcu započela 49. Zimska likovna kolonija i traje do petka s nizom umjetnika i radionica

U Karlovcu započela 49. Zimska likovna kolonija i traje do petka s nizom umjetnika i radionica

Ovo je prvo izdanje ZILIK-a nakon dvije pandemijske godine prekida i trajat će do završne izložbe u petak.

Zimska likovna kolonija je započela u pravom zimskom ozračju s obzirom na snijeg koji je pao. Očekujemo jako puno djece iz škola i domova iz cijele Hrvatske", kaže Sonja Švec Španjol, izabranica 49. ZILIK-a, koji traje u Centru za pružanje usluga u zajednici "Vladimir Nazor" u Karlovcu od ponedjeljka do petka, a koji će biti svečano otvoren u 19.30 sati u Gradskom kazalištu "Zorin dom" izložbom Edit Glavurtić "Skice iz Edena", a već ujutro održana prva radionica "Prageometrija Zemlje ili stvorimo svoj kristal" pod vodstvom profesorice Maje Cipek iz Samobora, koja je objasnila da se "izrađuju kristali kojih je puna unutrašnjost planete, ali da će izrađivati i ribe s obzirom da je Karlovac grad na četiri rijeke".

Ovo je prvo izdanje ZILIK-a nakon dvije pandemijske godine prekida i trajat će do završne izložbe u petak. Održava se pod geslom i temom "Snovi su mogući". Održavat će se tematske radionice s djecom dva puta dnevno, osim petkom kada će biti samo jedna radionica. Djeca će se ujedno i neformalno družiti s umjetnicima iz Hrvatske i Srbije koji borave i stvaraju u Centru ovih dana, a koji su stalni ili izabrani na javnom natječaju – Zoranom Durbićem, Nedjeljkom Tintorom, Milivojem Svobodom, Biserkom Lovnički, Ljubicom Leš, Miroslavom Krnićem Natašom Ač, Anom Bušalić, Brankom Dubovac, Daliborom Jurasom, Majom Perak, Margaretom Peršić, Brankom Riđički, Jelenom Sokić, Ivom Starac, Tatjanom Trajković, Tamarom Zečević i Nevenom Živić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sve odabrane umjetnice i umjetnici zadovoljili su osnovne kriterije kvalitetnog umjetničkog djelovanja i izraženog afiniteta za rad i boravak u zajedničkom prostoru s djecom, mnogi imaju bogato pedagoško iskustvo, a pojedini prijavljeni autori otišli su i korak dalje te ponudili svoj dodatni angažman za vrijeme trajanja ZILIK-a, navela je S. Švec Španjol.

Izdvojeno


Reci što misliš!