GDJE I KAD?

NOVA IZLOŽBA

U Aquatici od utorka izložba fotografija Ivice Lajtnera "Hrvatski prirodoslovni muzej - Sjećanja"

U Aquatici od utorka izložba fotografija Ivice Lajtnera

U kongresnoj dvorani Aquatike u utorak u 18 sati na rasporedu je svečano otvorenje izložbe fotografija Ivice Lajtnera pod nazivom „Hrvatski prirodoslovni muzej - Sjećanja“.

Ivica Lajtner je većinu svog fotografskog rada realizirao u crno-bijeloj fotografiji i nastoji svaku izložbu ostvariti u toj tehnici. Na ovoj izložbi iskazuje nostalgiju za starim Hrvatskim prirodoslovnim muzejom u kojem je i sam radio 80-ih godina, prikazujući kroz 18 fotografija velikog formata zaustavljeni pogled u fundus i interijer muzeja kakvog smo poznavali od 1867. do potresa u ožujku 2020. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ivica Lajtner fotografijom se profesionalno bavi od 1971. godine. Radio je u Večernjem listu, Politici, Jutarnjem listu, Areni, Globusu, Playboyu te bio dugogodišnji urednik fotografije u glasilu Ministarstva unutarnjih poslova Halo 92. Objavljivao je fotografije u znanstvenim i stručnim časopisima: Ekološki glasnik, Priroda i Natura Croatica. Njegovi radovi objavljeni su u monografijama: Bit ćete mi svjedoci - Ivan Pavao II. ponovno u Hrvatskoj, Ranjena Crkva u Hrvatskoj i Prirodna baština Hrvatske. Objavio je i tri fotomonografije o Karlovačkoj županiji: Mostovi Karlovačke županije, Utvrde i kurije Karlovačke županije i Crkve Karlovačke županije. Član je Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti Hrvatske (ULUPUH-a) te Hrvatskog novinarskog društva. Do sada je imao trideset samostalnih i devet skupnih izložbi fotografija u zemlji i inozemstvu.

Izdvojeno


Reci što misliš!