GDJE I KAD?

AKADEMSKI KIPAR

U Galeriji "Vjekoslav Karas" u Karlovcu otvorena izložba kipara Ivana Fijolića - bit će otvorena do 23. travnja

U Galeriji

Riječ je o jednom od rijetkih hrvatskih umjetnika koji se ne boji humora u svom radu. To je meni jako drago jer hrvatski umjetnici svoj posao sve više shvaćaju smrtno i ubitačno ozbiljno, ocijenio je povjesničar umjetnosti Feđa Gavrilović

- Riječ je o jednom od rijetkih hrvatskih umjetnika koji se ne boji humora u svom radu. To je meni jako drago jer hrvatski umjetnici svoj posao sve više shvaćaju smrtno i ubitačno ozbiljno. On duhovito spaja svakodnevnu popularnu kulturu i neka pitanja o ljudskoj svijesti, o tome možemo li je preživjeti, koliko je ostalo naše svijesti od pradavnih vremena, koliko se to promijenilo zbog životnih uvjeta i koliko je ovisno o načinima kako gledamo i doživljavamo svijet, ocjenjuje povjesničar umjetnosti Feđa Gavrilović rad akademskog kipara Ivana Fijolića.

Njegova je izložba svečano otvorena u srijedu u Galeriji "Vjekoslav Karas" u Karlovcu, a ujedno je dodao i da "prava umjetnost nikada ne daje odgovore".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Fijoliću godi Gavrilovićeva ocjena.

- Hvala Feđi na riječima. Ne znam koliko sam duhovit, ali volim humor. Onaj tko se ne šali i ne zna primiti šalu na svoj račun je ili zombi ili političar, patetični mračnjak. I oni su dio svijeta i zbog njih se i malo više šalimo. Svatko normalan se voli smijati, poručio je Fijolić.

Do 23. travnja se može razgledati 17 radova ovog autora rođenog 30. ožujka 1976. godine u Zagrebu, najpoznatijeg po spomeniku Bruceu Leeju u Mostaru, koji su nastali u razdoblju od njegovih studentskih dana do prošle godine. 

- Izloženi su skulpture, reljefi i skice iz kojih proizlaze reljefi. Tako smo pokrili autorov opus, navela je voditeljica Galerije "Vjekoslav Karas" Aleksandra Goreta.

Izdvojeno


Reci što misliš!