GDJE I KAD?

NOĆ BACHA

"Noć glazbe" na prvi dan proljeća - Karlovac će 21. ožujka cijeli dan biti u znaku glazbe slavnog skladatelja

Prvi dan proljeća i 338. rođendan njemačkog skladatelja Johanna Sebastiana Bacha će u organizaciji Glazbene škole Karlovac proteći u utorak u znaku njegovih skladbi koje će se u sklopu devetog izdanja manifestacije "Noć glazbe" puštati od jutra s balkona ove karlovačke obrazovne ustanove, odnosno koju će od 16 sati pa nadalje u nizu koncerata izvoditi učenici i nastavnici iz Karlovca i drugih dijelova Hrvatske.

Konkretno, nastupat će učenici iz Glazbene škole Karlovac, Glazbene škole Ivana Lukačića iz Šibenika, Glazbene škole Zlatka Grgoševića iz Sesveta, Glazbene škole Jastrebarsko, Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke, Glazbene škole u Varaždinu, te zagrebačkih glazbenih škola Pavla Markovca i Zlatka Balokovića. Na večernjem koncertu nastupaju nastavnici Krešimir Klarić (čembalo), Erika Radusinović (violina), Maria Bilandžić (klavir), Antonio Čorak (klavir), Viktor Vidović (gitara), Nikolina Bregar (violina), Anita Kaić Poslek (orgulje), Lana Ćosić (flauta) i Monika Trgovčević Klišanin (klavir), a završno će nastupiti ukrajinski violinist, pedagog i dirigent, profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i koncert-majstor Zagrebačke filharmonije Orest Shourgot.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ideja je bila naći nove načine i modele za educiranje publike. Bachova glazba odlično podnosi i moderne obrade i tako postaje privlačnija publici koja rijetko ili nikako ne prakticira slušanje klasične glazbe", rekla je u četvrtak za najave manifestacije pedagoginja Jelena Božičević.

S ovom godinom manifestacija će ukupno u svome postojanju bilježiti šest stotina izvođača.

Izdvojeno


Reci što misliš!