GDJE I KAD?

GRADSKA KNJIŽNICA

U znaku Gorana - na prvi dan proljeća i dan rođenja Ivana Gorana Kovačića dva programa posvećena pjesniku

U znaku Gorana - na prvi dan proljeća i dan rođenja Ivana Gorana Kovačića dva programa posvećena pjesniku

Povodom obljetnice rođenja hrvatskog pjesnika i antifašističkog borca Ivana Gorana Kovačića, Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac u suradnji s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu u utorak, 21. ožujka, organizira HAWaton – natjecanje gimnazijalaca u prikupljanju mrežnog sadržaja. Natjecanje će se održati u 8:50 sati u Gimnaziji Karlovac, a zadatak sudionika bit će pretraga, vrednovanje i odabir mrežnih stranica koje se odnose na lik i djelo Ivana Gorana Kovačića.

Također u utorak, ali u 17 sati u Ilirskoj dvorani, održat će se proglašenje triju najboljih pjesama i autora pristiglih na natječaj „Na tragu pjesnika“. Više od 80 ljubitelja poezije uključilo se u ovaj natječaj posvećen hrvatskom književniku i pjesniku Ivanu Goranu Kovačiću čije ime knjižnica nosi, stradalom u 2. svjetskom ratu, koji je postao vječita inspiracija mladim i starijim pjesnicima i ljubiteljima poezije. Ujedno je ove godine i 60. obljetnica otkako knjižnica nosi pjesnikovo ime. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovog tjedna na rasporedu su još dva događanja u knjižnici - u srijedu u 18 sati u Ilirskoj dvorani Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina organizira projekciju tri kratka dokumentarna filma pod nazivom Prostor bliskosti; Semih, Safaa, Muhammed.

A, u petak u 18 sati u Ilirskoj dvorani bit će predstavljene tri knjige iz edicije Velebit pokrenute u okviru Projekta Velebit. Knjige će predstaviti autor Slobodan Prosperov Novak i urednik Marko Jurič.

Izdvojeno


Reci što misliš!