GDJE I KAD?

DO KRAJA TRAVNJA

U Knjižnici za mlade otvorena izložba ilustracija Sanje Kolenko: Djela tematiziraju slavensko vjerovanje i slavenske običaje

U Knjižnici za mlade otvorena izložba ilustracija Sanje Kolenko: Djela tematiziraju slavensko vjerovanje i slavenske običaje

Ujedno je predstavila svoje drugo izdanje edukativne bojanke na tu temu "Slavic Folkoloring", ovoga puta dvojezično – hrvatsko i englesko.

Do kraja travnja se može razgledati u petak u Knjižnici za mlade u Karlovcu otvorena izložba ilustracija autorice Sanje Kolenko na temu starih slavenskih vjerovanja i običaja.

Tridesetjednogodišnja Varaždinka, koja je diplomirala na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, je napomenula da će u njezinim ilustracijama – u Karlovcu ih je postavljeno deset – možda zamijetiti da se neki njihovi osobni običaji temelje na staroslavenskoj tradiciji. Ujedno je predstavila svoje drugo izdanje edukativne bojanke na tu temu "Slavic Folkoloring", ovoga puta dvojezično – hrvatsko i englesko.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S. Kolenko je do sada ilustrirala slikovnice kao što su "Kako je Danko postao stablo", "Saškine čokoladne pustolovine", "Štefekovi jadi", Janko i sjemenka" ili "Crvene čizmice", koju nije samo ilustrirala, nego i napisala.

Izdvojeno


Reci što misliš!