GDJE I KAD?

LUTKE U GRADU

Drugog dan međunarodnog lutkarskog InPut Festivala mališani uživali u predstavama, ali i brojnim lutkarskim radionicama

Drugog dan međunarodnog lutkarskog InPut Festivala mališani uživali u predstavama, ali i brojnim lutkarskim radionicama

Drugi dan InPuT Festa u Karlovcu bio je puni uspjeh uz odlično posjećene predstave i popunjene lutkarske radionice. Ujutro su djeca uživala u predstavama Kaktus bajka redateljice Renate Carole Gatice, Gradskog kazališta lutaka Split i Wanda Lavanda Gradskog kazališta lutaka Rijeka koju je režirala Morana Dolenc. Nakon predstava uslijedile su igraonice pod imenom Čovječe animiraj se koje su vodili Nino Pavleković i Andro Damiš s studentima Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka. Wandu Lavandu svi su zainteresirani mališani mogli poslijepodne pogledati i na posebnoj poklon besplatnoj predstavi na Glazbenom paviljonu.

U sklopu InPut Festa Karlovac u Paviljonu Katzler postavljena je i izložba lutaka autorice Mile Lončar. Lutke su autorsko djelo umjetnice Mile Lončar iz Osijeka, a najveći hit izložbe je lutka Mrleta na traktoru i ŠČ.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drugi dan festivala završio je s hit lutkarskom predstavom Bambi redatelja Jakuba Maksimova u produkciji Pozorišta za decu Kragujevac te je zvučno i vizualno prenijela svijet prirode na scenu.

Danas u 11 sati u Zorin domu je na rasporedu poljsko-čileanska predstava "Robot" namijenjena nešto starijem uzrastu (14+), u 17 sati za najmlađe (3+) Lutkarsko kazalište Mostar igra predstavu "Karius i Baktus", a u 18:30 izraelski Key Theatre iz Tel Aviva odigrat će predstavu "Kada je sve bilo zeleno" (5+). 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!