GDJE I KAD?

KA-MATRIX

Mlada umjetnica Kristina Pongrac gostuje u Karlovcu od 1. do 3. lipnja - stvarat će eko instalacije vezane uz rijeku Kupu

Mlada umjetnica Kristina Pongrac gostuje u Karlovcu od 1. do 3. lipnja - stvarat će eko instalacije vezane uz rijeku Kupu

Udruga KA-MATRIX od 1. do 3. lipnja organizira rezidencijalno gostovanje međimurske umjetnice Kristine Pongrac, koja će u okviru ovogodišnjeg programa Nova kultura_ Hibridni grad .023 tematizirati utjecaj Kupe kao plovnog puta važnog za transport i industriju na život grada.

Sve počinje u četvrtak 1. lipnja u 17 sati foto šetnjom uz Kupu (okupljanje kod Mosta grada Alessandrije), dan poslije, u petak 2. lipnja, u 19 sati u Dvorištu zajednice pri DC Muza održat će se izložba fotografija i razgovor s umjetnicom, a u subotu, posljednjeg dana rezidencije, izrađivat će se eko-instalacije na temu rijeke na lokaciji uz Kupu, a kojom prilikom će umjetnica pokazati zainteresiranim sudionicima način izrade ekološke boje. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Njezin dolazak u Karlovac inspiriran je rijekom Kupom, nekada važnom plovnom rijekom koja je imala velik značaj za razvoj Karlovca kao gospodarskog/kulturnog središta. U svom radu sagledat će transformacije grada od vojnog do industrijskog središta, važnost koju je rijeka Kupa imala u prošlosti kao i značaj u suvremenom društvu. Rad će ujedno biti i kritika onoga što je danas zaboravljeno, a predstavljalo je bitan dio razvoja grada.

Sudjelovanje je besplatno, no moli se sve zainteresirane da se prijave na mail [email protected] ili telefon 095 444 6880.

Izdvojeno


Reci što misliš!