GDJE I KAD?

NATURA VIVA

"Živjeti s parkom" u Vrbanićevom Perivoju održan po 16. put. Uz edukativni imao i humanitarni karakter

Zahvalili su se svim koji su se odazvali pozivu i sudjelovali na radionicama, naučili nešto novo, donirali svoje vrijeme, a ujedno sudjelovali i u humanitarnoj akciji.

U Spomeniku parkovne arhitekture Vrbanićevom perivoju jučer je obilježen Europski dan parkova, Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj u okviru projekta "Živjeti s parkom"- Njima na dar.

U Javnoj ustanovi Natura Viva koji je uz potporu Grada Karlovca i Karlovačke županije i organizator kažu da je ove godine projekt "Živjeti s parkom" održan 16. godinu za redom, a poseban je po tome što je humanitarnog karaktera, naime u suradnji s Udrugom Jak kao Jakov, a u sklopu akcije "Njima na dar" prikupljali smo sredstva za djecu oboljelu od malignih bolesti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Održane su tri radionice kako bi se javnost upoznala s bioraznolikosti ovog područja i to radionica osmatranja ptica, radionica entomofaune (kukaca),  te radionica Život na dnu rijeke, koja je polučila velik interes. U okviru ove radionice javnost je upoznata  o našem projektu koji je trenutno u provedbi- „Kontrola populacije signalnog raka u rijekama Korani i Radonji“. Posjetitelji su mogli saznati o štetnosti ove vrste i aktivnostima koje provodi Javna ustanova  NATURA VIVA na ovom projektu, kažu nam.

Zahvalili su se svim koji su se odazvali pozivu i sudjelovali na radionicama, naučili nešto novo, donirali svoje vrijeme, a ujedno sudjelovali i u humanitarnoj akciji.

- Hvala i našim suradnicima Prirodoslovnoj školi Karlovac, Šumarskoj i drvodjeljskoj školi Karlovac, Hrvatskom šumarskom društvu, Veleučilištu u Karlovcu i Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije, te kafiću Holy Donut, Hotelu Korana Srakovčić, kao i Udruzi Miljokaz, MUP, PU Karlovačkoj te Teniskom klubu Karlovac na sudjelovanju, a županici Karlovačke županije Martini Furdek Hajdin kao i zamjenici gradonačelnika Ivani Fočić hvala na podršci, kažu u Naturi. 

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!