GDJE I KAD?

DRAGANIĆ SLAVI

Sutra počinju tradicionalni Dani Draganića! Pripremljen bogat program, glazbena, sportska i gastro događanja - ulaz na sve programe je besplatan

Sutra počinju tradicionalni Dani Draganića! Pripremljen bogat program, glazbena, sportska i gastro događanja - ulaz na sve programe je besplatan

Bitno je napomenuti da je ulaz sve programe slobodan. Program je realiziran uz potporu Karlovačke županije i Turističke zajednice područja Kupa, u suradnji s lokalnim udrugama.

Draganić slavi svoj dan, pa je u organizaciji Općine Draganić i ove godine pripremljen tradicionalni program Dani Draganića, koji će se održati 1. do 3. lipnja na više lokacija.

U Općini tako najavljuju da je u centru Draganića organiziran slavljenički program, koji počinje već u četvrtak 1. lipnja početkom od 17:00 sati. Prezentacija projekata „Divanji po draganićki”, u organizaciji KUD Sv.Juraj Draganić u prostoru Kulturnog doma prigodno će predstaviti čuvare draganićke tradicije i bogatstvo baštine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predstavnicima medija su danas program predstavili načelnica Općine Draganić Anica Domladovac, predsjednica KUD Sv.Juraj Draganić Draženka Jagatić i predsjednik NK Draganića Mario Bene.

Kako je istaknula načelnica Općine Draganić, od četvrtka do subote pripremljen je program namijenjen svim ljudima dobre volje, u kreiranju kojeg su sudjelovale brojne lokalne udruge te je zahvalila svima koji su aktivno sudjelovali u pripremi.

- S velikim zadovoljstvom pozivam sve drage prijatelje i partnere na naše slavlje, uz bogat popratni program – neka svi putevi ovaj vikend vode u Draganić, zaključila je načelnica Domladovac.

U glavnom glazbenom programu ističemo nastupe popularnog sastava Begini iz Jastrebarskog te premijerno gostovanje legendarnog slavonskog glazbenika Šime Jovanovca, uz njegove TS Žeteoce i jednu gošću iznenađenja. Publiku će zagrijati uvodno Miljac&Slatki dodir.

U organizaciji KUD Sv.Juraj Draganić pripremljene su zanimljive tradicijske aktivnosti, a predsjednica Draženka Jagatić posebno je istaknula predstavljanje tradicijske kuhinje draganićkog kraja, u društvu chefa Tomislava Špičeka u subotu 02.06. - s početkom od 16:00 sati je organizirano kulinarsko natjecanje u pripravljanju lokalne hrane „Draganićki mali fanjki – jelo plemenitih seljaka”, uz degustaciju i druženje.

U suradnji sa lokalnim udrugama dodatni naglasak ove godine stavljen je na zabavne sportske sadržaje. Predsjednik NK Draganić Mario Bene istaknuo je revijalnu nogometnu utakmicu NK Draganić-NK Čeglje i malonogometni turnir, a pripremljeni su još dječje igre, turnir u šahu, viseća kuglana, graničar za žene...

U popratnom programu, s početkom od 10:00 sati pripremljeni su turnir u šahu, viseća kuglana, graničar za žene, prezentacija vatrogasne opreme, uz druženje u Lovačkom kutu.

Bitno je napomenuti da je ulaz sve programe slobodan. Program je realiziran uz potporu Karlovačke županije i Turističke zajednice područja Kupa, u suradnji s lokalnim udrugama.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!