GDJE I KAD?

Zabava uz Kupu

U subotu u Kasunima Prikupska olimpijada - bacanje kamena s ramena, utrka u vreći, gađanje alke kopljem iz tački...

U subotu u Kasunima Prikupska olimpijada - bacanje kamena s ramena, utrka u vreći, gađanje alke kopljem iz tački...

Organizatori su Športsko društvo Kupa, Lokalna akcijska grupa Frankopan i Športno-turistično društvo Vinica iz Slovenije

U sklopu projekta "Promicanje zdravog načina života kroz tradicionalne sportove i igre" kojega provode Športsko društvo Kupa, Lokalna akcijska grupa Frankopan i Športno-turistično društvo Vinica iz Slovenije koji se odvija u sklopu Erasmus plus Sport programa financiranog novcem Europske unije u subotu će se na igralištu u Kasunima s početkom u 15 sati održati Prikupska olimpijada na kojoj će ekipe odmjeriti snage u osam tradicionalnih seoskih igara.

Igru hod na štulama igraju štafetno po tri igrača ekipe, a cilj je u što kraćem vremenu prijeći zadanu dionicu. Igra bacanja kamena s ramena je natjecanje u što daljem bacanju kamena. U bacanju potkova sudjeluju svi članovi pojedine ekipe, a svaki baca po pet potkova i cilj je sa što više njih pogoditi štap. Igru štafetnog prenošenja sijena igraju dva muško-ženska para i peti član koji nosi roglje, a cilj je u što kraćem vremenu prenijeti sijeno zadanom dionicom uz štafetnu predaju. Predviđena je i trka s vodom na glavi, a to podrazumijeva štafetu u kojoj sudjeluju po dva ženska člana ekipe – voda se nosi u posudi na glavi koja se ne smije dodirivati i cilj je prijeći zadanu dionicu u što kraćem vremenu. U igri izazov drvosječe dva igrača moraju ručnom žagom prepiliti drvo kojega pridržava treći član ekipe, a cijene se brzina i preciznost. Igru skakanja u vreći igra više igrača pojedine ekipe – igrač u vreći je pridržava s obje ruke i skakući obilazi označeno mjesto na stazi te se vrati na početak kada nastupa sljedeći igrač, a cilj je što brže završiti igru. Održat će se i natjecanje prikupska alka za kojega igrač s kopljem gađa alku dok ga suigrač vozi u tački.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Svaka ekipa sastoji se od 6 članova uz minimalno dvije ženske osobe – napominju organizatori.

Najavljuju i dodatan kulturni, edukativni, gastronomski i zabavni sadržaj, a u 21 sat započinje zabavni program uz glazbeni sastav Venus iz Rijeke.


- Za cijelo vrijeme trajanja manifestacije predstavljati će se razne rukotvorine, proizvodi vrijednih ruku lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava,
Za sve posjetitelje pripremili smo Kutak starih igara gdje će se oni stariji imati priliku prisjetiti svojih nekadašnjih igara, a oni mlađi upoznati kako su se zabavljali njihovi preci – dodaju organizatori.

Izdvojeno


Reci što misliš!