GDJE I KAD?

NASTAVAK ZABAVE

I nakon "Zvjezdanog ljeta" ne prestaje karlovačko zabavno ljeto - kreću Riječno kino i Međunarodni etno jazz festival

I nakon

Na Starom gradu Dubovcu 22. srpnja očekuje nas još jedan vrhunski svjetski koncert.

Kao i svake godine grad na četiri rijeke zaista obiluje raznovrsnim događanjima u periodu od 23. lipnja do 13. srpnja, ali kako je također već tradicija posljednjih godina - ni nakon proslave Dana grada nećemo se prebaciti u ljetnu fjaku već se nastavljaju zabavna događanja.

Prvo je na redu Riječno kino uz Karlovačko u organizaciji Kinokluba Karlovac, koje ove godine kreće i nešto ranije, odnosno već 7. srpnja, a donosi četiri filmske večeri u Ogulinu, tri u Karlovcu te po jednu u Dugoj Resi, Ozlju i Kamanju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ogulinci će tako 7. srpnja u dvorištu Frankopanskog kaštela moći vidjeti film "Back to Black", 27. srpnja "Sedmo nebo", 23. kolovoza "Bajkeri", a 30. kolovoza, što je i posljednji termin Riječnog kina uz Karlovačko ove godine - "Zločesti dečki: Sve ili ništa".

U Karlovcu je prvi film na rasporedu 18. srpnja na novom kupalištu na Turnju, a riječ je o filmu "Izazov života". Dan poslije, 19. srpnja, na Foginovom je na rasporedu "Hit Man", dok će 21. srpnja na Foginovom biti posebna večer na kojoj će se film "Italo disco - pjenušavi zvuk 80-ih" gledati iz kajaka!


Ozalj će Riječno kino na Gradskom kupalištu ugostiti 12. srpnja uz "Holdovers", a Kamanje na Petrinskom kutu 13. srpnja ("Zločesti dečki: Sve ili ništa").

Duga Resa je domaćin 20. srpnja u Amfiteatru i to uz film o slavnom Dugorešaninu - "Tova - najbolja ruka, najlošiji lakat". 

Karlovac, pak, 22. i 23. srpnja ugošćuje 18. Međunarodni etno jazz festival - ove godine u novom konceptu pa umjesto trodnevnog imamo dvodnevni festival, ali svakoga dana na rasporedu će biti - dva koncerta.

Prve večeri na Starom gradu Dubovcu očekuje nas još jedan pravi svjetski spektakl -glavni gost večeri je Marius Preda Mission Cimbalom Trio. Rumunj Marius Preda jedan je od najvećih svjetskih cimbalista i multi-instrumentalista, član legendarnog seksteta Artura Sandovala, a karlovačkoj publici predstavlja se u triju s Ratkom Zjačom na gitari i Eduardom Predom na klavijaturama. 

Prvi koncert večeri, pak, rezerviran je za solo nastup na dvije gitare Darka Charlieja Jurkovića.

Druge večeri program će otvoriti Karlovčanima po svojoj kvaliteti muziciranja već dobro poznati Valerija Nikolovska Trio (Valerija Nikolovska - vokal, Viktor Lipić - klavijature, Janko Novoselić - bubnjevi). 

Nakon toga slijedi koncert Martin Gjakonovski Quarteta koji predvodi vrhunski makedonski kontrabasist koji živi i radi u Njemačkoj, a s kojim će karlovačkoj publici zasvirati Paul Heller (tenor saksofon), Roman Babik (klavir) i Levin Gjakonovski (bubnjevi). 

Ulaznice za festival su u pretprodaji na OVOM LINKU kao i u Tisak Media i Ghetaldusu.

Izdvojeno


Reci što misliš!