GDJE I KAD?

Zvjezdano ljeto

Večeras počinje trodnevni festival PARKiranje nastupom DJ-a kod Cohibe, a od sutra traje na Šetalištu doktora Franje Tuđmana i Street art galerija

Večeras počinje trodnevni festival PARKiranje nastupom DJ-a kod Cohibe, a od sutra traje na Šetalištu doktora Franje Tuđmana i Street art galerija

Organizatori su Savez udruga KAoperativa i Udruga za društveni razvoj KA-MATRIX

U organizaciji Saveza udruga Kaoperativa će se u okviru manifestacije "Zvjezdano ljeto" večeras u 20 sati otvorit šesto izdanje trodnevnog festivala PARKiranje nastupom disk-džokeja Simba iz Karlovca i Babče iz Zagreba uz pratnju svjetlosnog performansa Liquid Light Lab u produkciji kolektiva Egzoterra s početkom u 20 sati u kafiću Cohiba na Šetalištu doktora Franje Tuđmana u Karlovcu.

U subotu s početkom u 10 sati na istoj lokaciji DJ Simba pušta glazbu u okviru programa Cafe Avec Music te se održavaju se takozvana Slackline radionica i buvljak, a u 20 sati nastupa DJ Roman.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nedjelju se program seli na terasu kina "Edison" kada u 22 sata nastupaju s "duodramom za čovjeka i trapez" naslova "Iskrenje i uzemljenje" Ivana Pedljo i Jasmin Dasović.

Festival podržavaju Zaklada Kultura nova, Grad Karlovac i Županija karlovačka.


Usporedno s time se u organizaciji Udruge za društveni razvoj KA-MATRIX odvija program Street art galerija koji traje od subote do Dana grada na Šetalištu doktora Franje Tuđmana, a održat će se izložba naljepnica, radionica gradifita, cirkuske radionice i radionice izrade naljepnica, takozvanih stikera.

Prvo će se u subotu u 10 sati otvoriti Izložba na štriku. Ona se sastoji od fotografija pristiglih za djelovanja udruge KA-MATRIX na uključivanju mladih u život lokalne zajednice, odnosno poticanjem na promišljanje načina aktiviranja, oblikovanja i prenamjene prostora s ciljem prilagođavanja aktivnostima mladih. Posjetitelji, odnosno prolaznici će moći uzeti radove koji im se svide, a na izložbi sudjeluje desetak autora svih dobi.

Trinaestog srpnja će kod glazbenog paviljona biti predstavljeni stikeri pristigli iz gotovo svih krajeva svijeta, kako su naveli organizatori.

- Na izložbi će se moći pogledati naljepnice preko stotinu graffiti i tattoo artista i sticker entuzijasta iz Europe, Sjedinjenih Američkih Država, Južne Amerike, Kanade, Azije, a uz izložbu će se održati više aktivnosti otvorenih javnosti kao što su radionice izrade stickera, radionica spinarta, radionice grafitiranja i cirkuske radionice na kojima će uz lokalnu ekipu sudjelovati zagrebački grafiteri, a bit će predstavljen i dio radova sa Zagreb Street Art Festivala – najavili su iz KA-MATRIX-a.

Izdvojeno


Reci što misliš!