GDJE I KAD?

U ČAST TESLI

Nikola Tesla Experience Centar uz dvije atraktivne predstave i četiri radionice za najmlađe obilježava rođendan slavnog znanstvenika

Nikola Tesla Experience Centar uz dvije atraktivne predstave i četiri radionice za najmlađe obilježava rođendan slavnog znanstvenika

Karlovački Nikola Tesla Experience Centar bogatim će programom obilježiti rođendan slavnog znanstvenika, koji je rođen 10. srpnja 1856. godine. 

Sve će započeti već sutra, 9. srpnja, dakle "u predvečerje" Teslinog rođendana, kada će u 20 sati u dvorani NTEC-a biti besplatno izvedena glazbeno-scenska predstava "Tesla - Puni krug" autora Petre Radin i Marija Kovača. Radi se o kombinaciji performansa, klasične dramske predstave, klavirskog koncerta i opere, koja je svojevrsni vremeplov kroz Teslin život i podsjetnik na ključna mjesta njegova stvaranja s naglaskom na neortodoksne procese razmišljanja po kojima se odvajao od većine znanstvene zajednice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Tesline cipele ušao je prvak Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku Vladimir Tintor, Teslinu majku utjelovljuje prvakinja Hrvatskoga  narodnog kazališta u Varaždinu Hana Hegedušić, Teslinu golubicu igra sopranistica Josipa Bilić, dok je za klavirsku pratnju zadužen ravnatelj Zagrebačke filharmonije pijanist Filip Fak. 

Na sam Teslin rođendan, u srijedu, održavaju se dvije besplatne STEM radionice za djecu: u 10 sati u NTEC-u počinje radionica „Pčelice i bube“ za djecu od 6 do 10 godina, dok u 12 kreće radionica „Elektro svijet vol. 1“ za djecu od 12 do 14 godina. Obje su radionice besplatne, ali potrebna je prijava na [email protected].


U večernjim satima opet predstava u Teslinu čast, a ovog puta riječ je o izvedbi popularne Karlovačke plesne reprezentacije koja će u 21 sat u Zorin domu izvesti plesnu predstavu "Tesla projekt". U predstavi nastupaju  Katarina Banda, Petar Bijelić, Marko Gurović, Viktorija Gurović, Lucija Kocanjer, Goran Koprenica, Karlo Laić, Lucija Majetić, Željka Matijević, Petra Poturica, Jasna Pribanić i Ivana Rumenović Novinić. I ova predstava je besplatna, no ulaznice su nažalost već razgrabljene, no iz Karlovačke plesne reprezentacije dali su obećanje da će već ove jeseni biti još nekoliko izvedbi za sve ostale koji su ovog puta ostali bez ulaznice!

Napokon, u nedjelju 14. srpnja održat će se još dvije radionice za najmlađe, odnosno jedna, ali u dva termina - u 11:30 i 16:30 sati djeca besplatno mogu sudjelovati na radionici "Upoznajte elektricitet s Teslom" koju će i voditi - Tesla, odnosno Boris Šušnjar koji interpretira njegov lik u turističkim turama s povijesnim kostimiranim ličnostima.

Izdvojeno


Reci što misliš!