GDJE I KAD?

ZANIMLJIVA MANIFESTACIJA

Aquatika poziva sve na "Noć u akvariju" - u petak besplatan ulaz i brojni zanimljivi programi od 19 sati do ponoći

Aquatika poziva sve na

Aquatika - slatkovodni akvarij Karlovac sa zadovoljstvom najavljuje posebni događaj "Noć u akvariju", koji će se održati 12. srpnja 2024. godine od 19:00 do 24:00 sata, u sklopu gradske manifestacije Zvjezdano ljeto.

Što vas očekuje:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Besplatan ulaz za sve posjetitelje.

Gostujuća izložba "Vijesti iz prapovijesti": Muzej krapinskih neandertalaca predstavlja zanimljive priče iz prapovijesti u edukacijskoj dvorani.


Izložba "Životi oblikovani vodom": Fascinantna priča o povezanosti ljudi i rijeke, smještena u kongresnoj dvorani.

Nova evolucijska infografika: Atraktivni prikazi i informativni materijali o nastanku riba i njihovoj evoluciji unutar akvarijske izložbe.

Akvarijska suvenirnica: Veliki izbor unikatnih proizvoda na temu slatkovodnog života i grada Karlovca od lokalnih obrtnika, umjetnika, OPG-ova i domaćih radinosti. Kupovinom suvenira potičete lokalno gospodarstvo.

Uz cjelokupnu zanimljivu priču o rijeci, od njezina izvora do ušća, istražite evoluciju riba pri čemu imate priliku vidjeti kako su ribe evoluirale kao prvi kralježnjaci, od oklopnjača i besčeljusnica, preko resoperki i bodljikavih morskih pasa, potom dvodihalica, jesetri i oklopnih koštunjača pa sve do modernih koštunjača, morskih pasa i raža.

Osim toga, u špilji sa endmeskim vrstama riba, očekuje vas edukacijska dvorana sa gostujućom izložbom za djecu "Vijesti iz prapovijesti". Možete vidjeti kako su izgledale prve životinje i biljke na Zemlji, naravno dinosaure, kao i pretke konja i slonova, prve zvijeri i kitove, ali i kako su izgledali i živjeli najstariji preci čovjeka u kamenom dobu te razne zanimljivosti o krapinskom pračovjeku. I djeci najzanimljiviji dio – pješčanik u kojem se igraju geologa!

Izdvojeno


Reci što misliš!