GDJE I KAD?

NOVA IZLOŽBA

"Mladi karlovački umjetnici" - u Galeriji "Vjekoslav Karas" od srijede izlažu Ranko Ajdinović, Sunčana Simichen i Marija Katić

U Galeriji „Vjekoslav Karas“ u srijedu u 19 sati otvara se izložba likovnih radova mladih karlovačkih umjetnika Ranka Ajdinovića, Sunčane Simichen i Marije Katić. 

Ranko Ajdinović rođen je 1983. godine u Karlovcu. Diplomirao je na studiju slikarstva u Ljubljani (Arthouse College of Visual Arts) 2019. godine. Kao multimedijalni umjetnik, stvara umjetnost u različitim medijima, uključujući slike, instalacije i skulpture. Unatoč raznolikosti njegovih radova, glavni fokus mu je na stvaranju umjetničkih slika. Tijekom svoje dosadašnje umjetničke karijere, ostvario je mnoštvo samostalnih izložbi i sudjelovao na brojnim skupnim izložbama. Njegovi su radovi dio mnogih zbirki. Karlovačkoj publici Ranko predstavlja odabir suvremenih apstrakcija u tehnici akrila na platnu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sunčana Simichen rođena je u Rijeci 1988. godine. Nakon Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u Puli likovno obrazovanje nastavila je upisom na Akademiju primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci 2006. godine. Uz pedagoške predmete opredijelila se za grafički smjer te nakon četverogodišnjeg studija završila preddiplomski studij. Godine 2010. upisala je diplomski studij i diplomirala 2012. te stekla akademski naziv magistrice likovne pedagogije. Živi i radi u Karlovcu. Sunčana karlovačkoj publici predstavlja ciklus serigrafija.

Marija Katić rođena je u Karlovcu 1995. godine. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja pohađa likovni tečaj u Karlovcu, pod vodstvom akademske slikarice Aleksandre Gorete. Svoj umjetnički poziv nastavlja 2014. godine kada upisuje Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci, te 2017. stječe zvanje prvostupnika primijenjene umjetnosti. Godine 2020. diplomirala je vizualne komunikacije i grafički dizajn u klasi profesora i dizajnera Marka Koržineka. Karlovačkoj publici Marija predstavlja opus radova na temu flore i faune.


Autorica izložbe i predgovora je voditeljica Galerije „Vjekoslav Karas“ Aleksandra Goreta, a može se razgledati od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati, subotom od 10 do 16 sati i nedjeljom od 10 do 12 sati - sve do 30. kolovoza.

Izložbu su financijski omogućili Grad Karlovac i Ministarstvo kulture RH.

Izdvojeno


Reci što misliš!