GDJE I KAD?

FRFF & FRM

Karlovac od sutra opet svjetsko središte filma mladih - svečano otvaranje festivala u 20 sati u Edisonu uz projekciju filma "Frka"

Karlovac od sutra opet svjetsko središte filma mladih - svečano otvaranje festivala u 20 sati u Edisonu uz projekciju filma

Svečano otvaranje će biti održano u utorak u 20 sati u Kinu Edison. Reviju i Festival otvorit će film "Frka" redatelja Svebora Mihaela Jelića uz gostovanje ekipe filma.

Od utorka (10. rujna) pa do 14. rujna Karlovac opet postaje svjetsko sjedište filmskog stvaralaštva mladih uz 29. Filmsku reviju mladeži i 17. međunarodni Four River Film Festival, koji su od prošle godine dobili i novi/stari dom – prvo hrvatsko VR kino – Kino Edison.

- Sretni smo što je Karlovac u ovih godinu dana uistinu postao nezaobilazna točka filmske pismenosti i medijske kulture te što mlade filmaše iz cijeloga svijeta  dovodimo opet u Karlovac. Pripremili smo bogat program koji je potpuno besplatan za sve posjetitelje. Projekcije natjecateljskog programa ove se godine održavaju u Kinu Edison, a sudeći po vremenskoj prognozi i one večernje će biti na istoj lokaciji. Ono što nas posebno veseli je koliko karlovački srednjoškolci iz godine u godinu posjećuju same projekcije i koliko se ta suradnja sa srednjim školama razvila; oni svoje prve dane nastave zapravo provode u kinu. Broj prijavljenih filmova – čak 1.569 filmskih prijava – svjedoči o velikom interesu mladih za naše manifestacije. Važno je što smo nastavili i online dio festivala – natjecateljski program moći će se gledati online. Prošle smo godine imali više od 354.000 korisnika koji su pratili naše sadržaje i tako nam signalizirali da Karlovac i film žele u svojim domovima, rekla je Sanja Zanki Pejić, voditeljica revijskih i obrazovnih programa HFS-a. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ksenija Sanković, koordinatorica Revije i Festivala, otkrila je da je ove godine konkurencija bila iznimno jaka, a među 62 filma u konkurenciji nalazi se i pet karlovačkih te jedan dugoreški što je vrlo lijepa brojka i pohvala kvaliteti mladih lokalnih filmaša. 

Svečano otvaranje će biti održano u utorak u 20 sati u Kinu Edison. Reviju i Festival otvorit će film "Frka" redatelja Svebora Mihaela Jelića uz gostovanje ekipe filma. Valja pritom reći kako je Svebor zapravo svoje prve „filmske korake“ učinio upravo u Karlovcu te je ovo prvi festival na kojem je 2016. sudjelovao.


Prva natjecateljska projekcija na programu je u srijedu u 9:30 u kinu Edison, a točno u podne slijedi i druga. Kompletan programski raspored festivala možete vidjeti na sljedećoj poveznici: https://frff.com.hr/program-schedule

(foto: frff.com.hr)

 

Izdvojeno


Reci što misliš!