Kulturno umjetnička društva Karlovačke županije Karlovčanima su i ove godine poklonila tradicionalni božićni koncert

Zajednica amaterskih kulturno umjetničkih djelatnosti (ZAKUD) Karlovačke županije pjevanjem i sviranjem tradicionalnih božičinih pjesama animirali su misno slavlje na blagdan krštenja Isusova, 13. siječnja 2019. godine u Nacionalnom svetištu svetog Josipa na Dubovcu, a koje je predvodio rektor Svetišta mons. Antun Sente ml.

Nakon misnog slavlja kulturno umjetnička društva iz raznih krajeva Karlovačke županije poklonila su karlovačkim građanima tradicionalni božićni koncert “Zapjevajmo zajedno kralju Kristu rođenom“. Neke od najljepših tradicionalnih božićnih pjesama Karlovčani su tako mogli čuti te se još jednom uvjeriti u bogatstvo i vrijednosti hrvatskih božićnih pjesama: Na salašu kraj Betlema, Hajde braćo da idemo, Kad se Bog čovik učini, O Betleme, Tri kralja jahahu, Prva je vura te noći i Kad se Isus ditić u Betlem porodi.

U prepunom Svetištu koncert je meditacijama kao umetcima između nastupa čitala Dubravka Beljan.

Sudjelovali su Vokalni ansambl KUD-a Klek iz Ogulina, KUD Sveta Ana Vučjak, KUD Paurija iz Dubravica, KUD Sveti Juraj iz Draganića, KUD Župe Sveti Rok iz Skakavca, KUD Lipovac iz Generalskog Stola i Mješovito pjevačka skupina Lovor KUD-a Korana iz Slunja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest