Udruge i nezavisne inicijative ispunile Radićevu i Stari plac zabavom i kulturom, u Radićevoj program i večeras

Sinoć, na sam Božić, u središnjoj gradskoj ulici “Božić u Radićevoj” u organizaciji našeg novinara Darka Lisca i u suradnji s udrugom Carpe Diem, a par dana prije na Starom placu u organizaciji udruge KA-MATRIX i potporu brojnih drugih udruga na “Zvjezdanom Božiću” na Starom placu – udruge i nezavisne inicijative pokazale su još jednom da je za puno dobre zabave i kvalitetnih kulturnih programa u Zvijezdi dovoljno samo malo dobre volje.

Na Starom placu tijekom poslijepodneva i predvečerja 22. prosinca okupio se velik broj građana, koji su mogli uživati u mnogobrojnim programima – plesnim točkama, disko plesu, predstavi “Čudo u 43. ulici”, svirki rockabilly benda Jiggy Puffs (ovog puta u božićnom izdanju), ali i besplatnom toplom čaju i kobasicama. Bili su tu i štandovi s rukotvorinama, kreativne radionice na kojima su najmlađi mogli i nešto zabavno i korisno naučiti i još puno toga zanimljivog i zabavnog, i to za sve generacije. Od 16 do 20 sati Stari plac je bio pun Karlovčana, kakvog ga obično vidimo samo u ljeto u vrijeme Rođendanskog bala. Udruga KA-MATRIX nastavit će projekt i sljedeće godine.

A, u Radićevoj su na sam Božić programi vezani uz oživljavanje Radićeve opet “izvukli” na ulicu brojne Karlovčane. Sinoć je za njih zasvirao bend Nos Tress koji je unatoč hladnoći gotovo puna dva sata svirao za raspoložene posjetitelje. Oni su mogli doživjeti i “bijeli Božić” barem na fotografijama kada već nije bilo snijega u stvarnosti, uz izložbu fotografija Filipa Treznera “Snježni Karlovac”. Veleučilište Karlovac doniralo je i slatke poklone – studentske kolačiće, ali i atraktivne čokolade u obliku Zvijezde, bilo je tu i kuhano vino i topli čaj te puno dobrog raspoloženja.

U Radićevoj se programi nastavljaju još i večeras. Za posjetitelje će u rock štihu zasvirati Bob Milan, svi će moći i večeras razgledati izložbu fotografija “Snježni Karlovac”, opet ih očekuje i zakuska – ovog puta ukusni studentski sirevi, a mogući su i likovni gosti.

KAportal.hr

foto: Matija Kranjčević (“Božić u Radićevoj”) i udruga KA-MATRIX (“Zvjezdani Božić”)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest