GDJE I KAD? / DOGAĐAJI

Večeras u 21:30 na Foginovom počinje Riječno kino uz hvaljeni dokumentarac "IKEA for YU"

Večeras u 21:30 na Foginovom počinje Riječno kino uz hvaljeni
dokumentarac

Nakon velike proslave 440. rođendana grada, već danas se karlovačko zabavno ljeto nastavlja, jer kreću Riječno kino uz Karlovačko i Riječno kino za djecu. Devetu godinu zaredom publika će moći uživati u filmskom ugođaju na sedam različitih lokacija u Karlovcu, Dugoj Resi, Ozlju, Slunju, Kamanju i na Petrovoj gori.

Sve počinje večeras na Foginovom u 21:30 dugo očekivanom karlovačkom premijerom dokumentarca "IKEA for YU", pokretačice i idejne začetnice Riječnog kina Marije Ratković Vidaković i Dinke Radonić. Nakon turneje po festivalima od Sarajeva i Leipziga, preko Pariza i Moskve, do Dhake i Katmandua, film se vraća tamo gdje je i započeo svoj put - u Karlovac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Jako se veselim karlovačkoj projekciji, no istovremeno imamo možda i najveću tremu do sada. Karlovac je grad u kojem sam odrasla i kojeg, na ovaj ili onaj način, nosim svugdje sa sobom. Jednako tako, predivno mi je vratiti se na Riječno kino. Moj luftić za projekciju već je spreman, najavljuje Marija.

Kompletan program Riječnog kina bit će poznat uskoro, a kada su u pitanju filmovi koji imaju i karlovački štih može se najaviti film Eduarda Galića "Za dobra stara vremena" u kojem jednu od glavnih uloga igra Karlovčanin Karlo Mrkša. Priča je to o kvartovskim dečkima, generaciji koja izgubljeno luta u društvu zahvaćenom kapitalističkom tranzicijom tražeći svoje mjesto, brkajući moralne vrijednosti i suočavajući se s nikad aktualnijim "ostati ili otići" pitanjem, koja je ispričana kroz sjajnu glumačku postavu, režiju i autentični žargon kojeg prate hitovi Prljavaca i grupe Film, indirektno nam dajući dodatni materijal za razmišljanje.

U okviru Riječnog kina za djecu najmlađu publiku zasigurno će najviše razveseliti „igrani“ remake legendarnog Disneyevog animiranog filma „Kralj lavova“, koji na obalu Korane, tik uz drveni most, stiže 26. srpnja. Priča o odrastanju i sazrijevanju lavića Simbe prvi put će se naći na karlovačkom velikom platnu upravo u okviru Riječnog kina za djecu.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!