GDJE I KAD? / DOGAĐAJI

Svjetska jazz legenda predvodi 13. Međunarodni etno jazz festival koji se od petka do nedjelje održava u Karlovcu

Svjetska jazz legenda predvodi 13. Međunarodni etno jazz festival
koji se od petka do nedjelje održava u Karlovcu

Iako smo proteklih tjedana mogli uživati u zaista iznimno sadržajnom i zanimljivom programu obilježavanja 440. rođendana grada, karlovačko kulturno-zabavno ljeto se nastavlja, a svojevrsni kvalitativni vrhunac tek nas očekuje. Riječ je o 13. Međunarodnom etno jazz festivalu, koji od 19. do 21. srpnja u grad na četiri rijeke opet dovodi jaka imena, a nije pretjerano reći - ove godine i jednog od najvećih svjetskih glazbenika koje je Karlovac ikada ugostio.

Festival će, naime, u nedjelju 21. srpnja zaključiti svjetska jazz legenda, američki veteran, gitarist, pijanist i trubač Ralph Towner koji je uz brojne solo albume i one u suradnji s drugim vrhunskim svjetskim glazbenicima od Chica Coree do Johna Abercrombieja, ogromnu počast doživio i izvan glazbenih voda - po njegovim su pjesmama ("Icarus" i "Ghost Beads") nazvana dva kratera na Mjesecu, a ime su im dali sami astronauti iz misije Apollo 15.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Koncert Ralpha Townera sam po sebi će biti istinski glazbeni spektakl, no to, dakako, nije sve što nudi 13. Međunarodni jazz festival. Gotovo jednako zvučno bit će i otvaranje festivala u petak 19. srpnja, za koje je zadužena irska pjevačica Mary Coughlan i njen trio. Coughlan je uz bogatu glazbenu karijeru poznata i po nizu obrada, ali i cijelih multimedijalnih showova posvećenih legendarnoj Billie Holliday. Ovaj će koncert imati i karlovački štih, jer će s njom nastupiti Karlovčanin Sven Buić koji je u vrijeme života i rada u Irskoj nastupao s Mary Coughlan, a sada će ih zajedno moći vidjeti i karlovačka publika.

Između ova dva koncerta na najvišoj svjetskoj razini, u subotu će svi posjetitelji moći vidjeti da i hrvatski jazz ima što za ponuditi uz Branimir Gazdik Quartet. Gazdik je riječki bubnjar i skladatelj, o čijoj kvaliteti najbolje svjedoči podatak o četiri nagrade za najboljeg bubnjara i jednog za najboljeg hrvatskog instrumentalista uopće, i to glasovima kolega glazbenika. Gazdikov kvartet svira jazz-fusion i očekuje nas temperamentna glazbena večer.

Ulaznice za petak i subotu koštaju po 60 kuna, a za nedjeljni koncert 120 kuna. No, i ove godine, unatoč izuzetno jakom nedjeljnom gostu, u ponudi su i festivalske ulaznice koje daju zaista vrijedan popust od 25%, odnosno koštaju 180 kuna. Ulaznice se mogu kupiti putem internetskog sustava entrio.hr a važno je naglasiti da će se svi koncerti sigurno održati neovisno o vremenskim (ne)prilikama. Naime, u slučaju kiše, umjesto na Starom gradu Dubovcu koncerti će se održati u Zorin domu.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!