GDJE I KAD? / DOGAĐAJI

U petak 20. rujna u knjižnici prva TEDxKarlovacLibrary konferencija uz pet zanimljivih govornika - ulaznice besplatne

U petak 20. rujna u knjižnici prva TEDxKarlovacLibrary konferencija
uz pet zanimljivih govornika - ulaznice besplatne

Nakon nezavisnog TEDxKarlovac događanja 2014. godine, u petak 20. rujna Karlovac će biti domaći prve TEDxKarlovacLibrary konferencije u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića, koja je dobila licencu za održavanje i tako postala dio velike TED zajednice.

TED je neprofitna organizacija posvećena „idejama vrijednim širenja“, a započela je radom kao konferencija u Kaliforniji prije 30 godina i od tada je kroz svoje inicijative sve veća podrška idejama koje mijenjaju svijet. Na TED-u, vodeći svjetski mislioci i stručnjaci su zamoljeni da održe govor svog života u 18 minuta. TEDx je, pak, program lokalnih, samoorganiziranih događaja kojima je cilj zbližiti ljude da dijele iskustva u TED stilu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na prvoj TEDxKarlovacLibrary konferenciji imat ćete priliku čuti pet sjajnih govornika: Sveučilišni profesor u trajnom zvanju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i konzultant Velimir Srića govorit će na temu „Kako spasiti svijet koji se raspada“. Nakon kratke analize što sa svijetom oko nas ne valja, opisat će rješenje temeljeno na vrijednostima povjerenja, empatije,  održivosti i transparentnosti. Kazališna i televizijska glumica Petra Cicvarić ispričat će vam priču o tome zašto trebamo pričati (i slušati) priče. O tome kako nas priče povezuju, a kako pomažu našoj djeci u odgoju i razvoju. Promotor znanosti, fizičar Davor Horvatić ispričat će vam kako ga je istraživanje fenomena u ranom svemiru potaklo na istraživanje robusnosti ekonomskih struktura i njihove otpornosti na tržišne nestabilnosti. Poduzetnica, ekonomistica i majka Matejka Buča ispričat će nam kako nam djeca oblikuju karijeru. Za kraj, tu je još jedan Karlovčanin, botaničar i profesor na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Antun Alegro. On će govoriti o biološkoj raznolikosti – što je to i zašto ne možemo bez nje? Uz govornike, prisutni će moći poslušati i jedan od najboljih TED govora, sir Kena Robinsona.

Svi zainteresirani za prvu TEDxKarlovacLibrary konferenciju besplatne karte će moći podignuti na službenom pultu Informativno posudbenog odjela Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac od srijede, 10. rujna.

Partneri u organizaciji su Aquatika - Slatkovodni akvarij Karlovac, Aurora Colapis d.o.o., Cohiba Caffe, Donat MG,  Gavranović d.o.o., Grad Karlovac, Heineken Hrvatska, Iločki podrumi d.d., Kućna radinost Črnugelj, Maing d.o.o., McDonalds Karlovac, Noa Hrvatska, Podravka d.d, PPK karlovačka mesna industrija d.d, Veleposlanstvo Republike Slovenije u Zagrebu, a medijski pokrovitelji Aktivirajkarlovac.net, KAportal i Trend TV.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!