GDJE I KAD? / DOGAĐAJI

KAM? U KAMANJE! Počinje četvrto izdanje DOK-a, festivala dobre volje, za ljude dobre volje

KAM? U KAMANJE! Počinje četvrto izdanje DOK-a, festivala dobre
volje, za ljude dobre volje

U petak 13. rujna počinje četvrto izdanje DOK-a, festivala dobre volje za ljude dobre volje, kojim Općina Kamanje proslavlja svoj dan.

Do 15. rujna će se održati bogat program, koji predstavlja spoj suvremene i tradicionalne umjetnosti, u pitoresknoj općini na sjeveru Karlovačke županije, uz Kupu i granicu sa Slovenijom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

DOK počinje u petak u 15 sati nordijskim hodanjem, dok u 15.30 sati nastupa ljudski džuboks Bob Milan. U 18 sati nastupaju disk-džokeji Mario Kovač i Dabi, a s početkom u 19 sati će se odigrati predstava „Dodir s poviješću 3D tehnologijom“ koja je nastala u sklopu projekta „Misterion – iskustvo tajne voda“ financiranog iz fondova Europske unije. Svi događaji prvog dana festivala se tradicionalno odvijaju na platou ispred špilje Vrlovka, a u slučaju kiše će se preseliti u središte Kamanja gdje će se odviti ostatak festivalskog programa.

Prvu večer ćemo se ujedno našalit uz Studio smijeha hrvatsko-srpskim odnosima u stand-up nastupu „Kaj, bre“ nakon čega slijedi koncert Like Kolorado.

U subotu od 10 do 12 sati će iza crkve biti postavljen zip line, a u 11 sati će se otvoriti zabavni park s ringišpilom, autićima i sličnim sadržajem. S početkom u 11 sati će se također odigrati predstava za djecu „Skitnice“, nakon čega će s početkom u 12 sati uslijediti lutkarska radionica za djecu i roditelje „Čarapčići“.

U 13 sati Mario Kovač i Dabi počinju puštati veselu glazbu za vesele ljude. U 15 sati započinje biciklijada s tri rute, prilagođene spremnosti sudionika. Prva je dugačka 39 kilometara (Kamanje-Dvorišće Ozaljsko-Martinski vrh-Ribnik-Brihovo-Žakanje-Jurovski Brod-Kamanje) i namijenjena je iskusnim rekreativcima. Druga ruta je šumska i dugačka je deset kilometara (Kamanje-Brlog-Reštovo-Kamanje). Treća ruta je namijenjena djeci i vozi se po samom mjestu. Za sve sudionike su osigurane promotivne majice, voda, grah i sladoled.

Od 12 do 17 sati će biti postavljena penjačka stijena za najspretnije. U 19 sati Vege klub Chandra dijeli svoje specijalitete u sklopu akcije „Ručak za sve“.

Koncert sarajevskih glazbenih legendi Zabranjenog pušenja započinje u 22 sata, nakon čega nastupa cover bend The Plagijators.

Nedjelja, kada se tradicionalno održava posljednji dan DOK-a, namijenjen je pučkoj zabavi s janjetinom, veselom glazbom i druženjem. U OPG kutku, koji će biti postavljen i ove godine i u kojemu se mogu kusati i kupiti najbolji domaći poljoprivredni proizvodi, nastupa Bob Milan, koncert će imati Luda noć, a nastupit će, naravno, i Kulturno-umjetničko društvo „Kamanje“ s gostima.

DOK organizira Općina Kamanje, a pokrovitelji su Karlovačko, Radio 101, Televizija Četiri rijeke, Trend radio, Radio Mrežnica i Kaportal.

KAM? U KAMANJE!

Sponzorirani članak


Reci što misliš!