GDJE I KAD? / DOGAĐAJI

Vikend na Dubovcu: U subotu gastronomski užici na Starom gradu, ali i dječje radionice, svirke, kokteli...

Vikend na Dubovcu: U subotu gastronomski užici na Starom gradu, ali
i dječje radionice, svirke, kokteli...

Na Starom gradu Dubovcu u Karlovcu održat će se u subotu od 11 do 19 sati novi Vikend na Dubovcu. S naglaskom na bogatstvu lokalne gastro tradicije otvorit će za posjetitelje skrivene tajne kuhinja naših baka i djedova. Mirise tradicionalne kuhinje donose pod okriljem Staroga grada učenici Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac koji će se natjecati u pripremi fiš paprikaša. Poseban gost u žiriju bit će Saša Vukić, popularni autor portala Sašina kuhinja koji će se tijekom cijelog dana družiti sa posjetiteljima na Dubovcu.

Tradicionalna kuhinja Karlovačke županije inspiracija je za budućnost koju će prezentirati učenici Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac. Budući slastičari i kuhari nadmeću se u pripremi fiš-paprikaša, te na radionici stvaraju novi karlovački suvenir slasticu - SlatKA zvijezda. Konobari će pripremati maštovite dubovačke koktele.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bit će tu i radionice na temu gastronomske tradicije, za djecu i za odrasle. U atriju Starog grada svirkom će posjetitelje zabavljati duo Loud & Found.

Prezentaciju tradicionalne kuhinje održat će karlovački bloger Hrvoje Stojanov (@opetgladni) koji će pripremati bazlamaču sa šumskim voćem. Bit će tu i degustacija namaza od vrganja, savjeta o food stylingu te druženja food blogera i ljubitelja tradicionalne kuhinje.

Program:

11:00 – Eci peci peci! likovna radionica za djecu (Udruga Trium)

11:00 –  “Potraga za tajnim receptom” zagonetno-kulinarska radionica za djecu (Contessa) 

12:00 – početak natjecanja u pripremi fiš paprikaša 13:30 – besplatna degustacija fiša za posjetitelje 15:00 – “Potraga za tajnim receptom” zagonetno-kulinarska radionica za djecu (Contessa) 15:30 – SlatKA zvijezda, radionica  (Trgovačko ugostiteljska škola Karlovac) 16:00 – Ukrašavanje licitarskih srca, radionica (Gradski muzej Karlovac) 17:00 – Dubovački kokteli  (Trgovačko ugostiteljska škola Karlovac) 17:00 – Prezentacija & radionica by @opetgladni u atriju Starog grada + food styling savjeti

Meet up / Sašina kuhinja Saša Vukić, popularni je autor portala “Sašina kuhinja”. Svojim je receptima i jednostavnošću stekao mnoge vjerne pratitelje kojima svakodnevno daje ideje i savjete o kuhanju. Na Dubovcu će sudjelovati u ocjenjivanju najboljeg fiš paprikaša te podijeliti s nama neke svoje kulinarske tajne!  

Svirka benda Loud & Found u atriju od 16:30 do 19 sati   

Sajamska ponuda lokalnih i tradicijskih proizvoda  

Ponuda bistroa Kastel: iz tradicijske kuharice – gulaš od vepra s palentom + štrudla 

KAportal.hr

 

Izdvojeno


Reci što misliš!