GDJE I KAD? / DOGAĐAJI

Kolektivna sadnja stabala i u Karlovcu - u petak diljem grada, u subotu i podjela sadnica kod Scene

Kolektivna sadnja stabala i u Karlovcu - u petak diljem grada, u
subotu i podjela sadnica kod Scene

Od petka do nedjelje u Hrvatskoj se odvija nacionalna akcija Dani kolektivne sadnje stabala pod motom "Zasadi drvo, ne budi panj". Brojne akcije u planu su i Karlovcu pa će tako, između ostalog, u petak u 10 sati biti posađeno novo drvo u Arboretumu kod Šumarske i drvodjeljske škole. Organizator je Udruga za zaštitu i razvoj kulturne i prirodne baštine Karlovca u suradnji sa Šumarskom i drvodjeljskom školom i Hrvatskim šumama. Učenici škole posadit će više sadnica u krugu škole, ali i sudjelovati u drugim akcijama diljem grada.

U Aleji hrvatskih branitelja, pak, u 11 sati Udruga veterana satnije Rebels, zajedno s Osnovnom školom Dragojle Jarnević (EKO sekcija Limači) i Šumarskom i drvodjeljskom školom posadit će nove sadnice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U akciji sudjeluje i karlovačka Aquatika iz koje su najavili sadnju 6 stabla breze, koje će uz pomoć stručnjaka zasaditi djelatnici Aquatike. Kako nam kažu, sadnjom drveća obogaćujemo naš krajolik ali i potičemo na razvijanje ekološke svijesti. Sadnice je donirao obrt Botanik iz Karlovca, a pozivaju i građane da se pridruže.

Karlovačka neformalna inicijativa vezana uz ovu akciju, koju je pokrenula Livia Hrastovčak, najavljuje, pak, sadnju novog drveća u Ulici Maksimilijana Vrhovca u Grabriku te kod dječjih igrališta u Ulici Kralja Petra Krešimira IV u Grabriku te Ljudevita Šestića u Novom centru. Sadnice je nabavio Grad Karlovac, a u sadnji će sudjelovati i zaposlenici Zelenila i Karlovačka građanska garda.

U subotu se, pak, kod Male scene Hrvatskog doma održava akcija mladih "Posadi stablo, usadi ideju", na kojoj će biti besplatna podjela sadnica drveća te ukrasnog grmlja i bilja.

U sklopu dnevnog događanja u hodniku Male Scene biti će postavljen i Panov buvljak “Imam, dam, dobro sam”, a svi će na dar dobiti priču "Kako je Danko postao stablo". Svi koji žele sudjelovati na Panovom buvljaku neka ponesu viškove za prodaju (odjeća, obuća, knjige, ploče, igračke i sl.) i podlogu za izlaganje stvari.

Posjetitelje očekuju i besplatne grickalice, čaj i kava, a u slučaju lijepog vremena moći će se oprobati i u slacklineu.

U subotu će se saditi i nova stabla u rehabilitacijskom parku Opće bolnice Karlovac.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!