GDJE I KAD? / DOGAĐAJI

Tradicionalni Božićni koncert Zbora HRT ove godine u Karlovcu, 21. prosinca u Crkvi Presvetog Trojstva

Tradicionalni Božićni koncert Zbora HRT ove godine u Karlovcu, 21.
prosinca u Crkvi Presvetog Trojstva

Zbor Hrvatske radiotelevizije svoj će tradicionalni božićni koncert ove godine održati u Crkvi Presvetog Trojstva u Karlovcu, i to u subotu 21. prosinca u 20 sati. 

Zbor Hrvatske radiotelevizije svoju jedinstvenu proslavu Božića priređuje svake godine u nekom drugom dragulju povijesne sakralne arhitekture kontinentalne Hrvatske. Zahvaljujući kamerama Hrvatske televizije, vrhunsku glazbu oživljenu u autentičnim scenografijama gizdavih crkvenih interijera, moguće je doživjeti i u toplini svoga doma.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tradicija je ustanovljena 2009. koncertom u svetištu Majke Božje Jeruzalemske na Trškom Vrhu, a nastavila se koncertima u Lepoglavi, Slavonskom Brodu, Virovitici, Osijeku, Prelogu, Belcu, Remetincu kod Novog Marofa, svetištu Gospe Rementske u Zagrebu i crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kloštar Ivaniću.

Hrvatske božićne pjesme u novome ruhu nezaobilazan su dio blagdanske tradicije u režiji Zbora HRT-a, a ove godine novi zvuk poznatim i manje poznatim božićnim napjevima podarit će Tomislav Uhlik, skladatelj čiji opus obiluje djelima nadahnutim hrvatskim folklorom. Božićni program, na kojem su uz hrvatske tradicijske pjesme i djela Francisa Poulenca, Mauricea Durufléa i Ottorina Respighija, predvodi mladi dirigent i redoviti suradnik ansambala HRT-a, Darijan Ivezić.

Zboru HRT-a, uz instrumentalni ansambl, kao solisti se pridružuju Monika Cerovčec, Nikolina Virgej Pintar i Siniša Galović.

Ulaz na koncert je slobodan, a televizijska snimka moći će se pogledati na Badnjak, 24. prosinca u 22.25, na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije.

KAportal.hr


Reci što misliš!