GDJE I KAD? / DOGAĐAJI

Večeras u 19 sati u Galeriji ZILIK otvaranje "Virtualnog muzeja karlovačke industrije" i kustoskog deska

Večeras u 19 sati u Galeriji ZILIK otvaranje

KA-MATRIX u sklopu ovogodišnjeg programa Nova kultura_ Hibridni grad .018 u partnerstvu s Gradskim muzejom u Karlovcu u karlovačkoj galeriji ZILIK u Radićevoj ulici postavit će kustoski desk Virtualnog muzeja karlovačke industrije.

Kustoski desk zamišljen je istovremeno kao informativni pult, dokumentacijski centar, multimedijska izložba i umjetnička instalacija. Program u ZILIK-u će omogućiti posjetiteljima razgledavanje dijela postava virtualnog muzeja ali i direktno sudjelovanje u prikupljanju novih eksponata. Posjetitelji su pozvani donijeti predmete iz vlastitih kolekcija (fotografije, proizvode i uređaje) koje će voditelji programa dokumentirati (fotografirati/digitalizirati, skenirati) i na licu mjesta uvoditi u virtualni muzej. Na više ekrana prikazivati će se fotografije i snimke vezane za karlovačko industrijsko naslijeđe, u prostoru će biti postavljene fotografije, planovi i drugi radovi vezani za industriju te nekoliko proizvoda i predmeta nekadašnje industrije (predmeti, uređaji i alati).

Otvaranje je večeras u 19 sati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za vrijeme trajanja programa organizirat će se radionica dokumentiranja predmeta vezanih za karlovačku industrijsku baštinu kako bi se sudionicima pojasnio način rada kustosa dok uvodi nove artefakte u bazu podataka. Kustoski desk će biti otvoren za javnost kako bi, osim razgledavanja izložbenog postava, i sami mogli sudjelovati u prikupljanju, bilježenju, dokumentiranju i objavljivanju prikupljenih informacija.

Virtualni muzej karlovačke industrije pokrenuo je Gradski muzej Karlovac 2014. godine kako bi u virtualnoj sferi prevladao fizička ograničenja u prikupljanju i prezentaciji artefakata te dokumentiranju proizvodnih procesa i prostora, kao i u pozicioniranju čitavih spomeničkih kompleksa u društveno-povijesni kontekst i stavio na kulturno-turističku kartu.

Kustoski desk Virtualnog muzeja karlovačke industrije organizira udruga KA-MATRIX u partnerstvu s Gradskim muzejom Karlovac u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad 018. uz potporu zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Karlovačke županije i uz suradnju s Dječjim domom Vladimir Nazor – Galerija ZILIK.

KAportal.hr


Reci što misliš!