GDJE I KAD? / DOGAĐAJI

Večeras u 19 sati u Galeriji ZILIK otvaranje "Virtualnog muzeja karlovačke industrije" i kustoskog deska

Večeras u 19 sati u Galeriji ZILIK otvaranje

KA-MATRIX u sklopu ovogodišnjeg programa Nova kultura_ Hibridni grad .018 u partnerstvu s Gradskim muzejom u Karlovcu u karlovačkoj galeriji ZILIK u Radićevoj ulici postavit će kustoski desk Virtualnog muzeja karlovačke industrije.

Kustoski desk zamišljen je istovremeno kao informativni pult, dokumentacijski centar, multimedijska izložba i umjetnička instalacija. Program u ZILIK-u će omogućiti posjetiteljima razgledavanje dijela postava virtualnog muzeja ali i direktno sudjelovanje u prikupljanju novih eksponata. Posjetitelji su pozvani donijeti predmete iz vlastitih kolekcija (fotografije, proizvode i uređaje) koje će voditelji programa dokumentirati (fotografirati/digitalizirati, skenirati) i na licu mjesta uvoditi u virtualni muzej. Na više ekrana prikazivati će se fotografije i snimke vezane za karlovačko industrijsko naslijeđe, u prostoru će biti postavljene fotografije, planovi i drugi radovi vezani za industriju te nekoliko proizvoda i predmeta nekadašnje industrije (predmeti, uređaji i alati).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Otvaranje je večeras u 19 sati.

Za vrijeme trajanja programa organizirat će se radionica dokumentiranja predmeta vezanih za karlovačku industrijsku baštinu kako bi se sudionicima pojasnio način rada kustosa dok uvodi nove artefakte u bazu podataka. Kustoski desk će biti otvoren za javnost kako bi, osim razgledavanja izložbenog postava, i sami mogli sudjelovati u prikupljanju, bilježenju, dokumentiranju i objavljivanju prikupljenih informacija.

Virtualni muzej karlovačke industrije pokrenuo je Gradski muzej Karlovac 2014. godine kako bi u virtualnoj sferi prevladao fizička ograničenja u prikupljanju i prezentaciji artefakata te dokumentiranju proizvodnih procesa i prostora, kao i u pozicioniranju čitavih spomeničkih kompleksa u društveno-povijesni kontekst i stavio na kulturno-turističku kartu.

Kustoski desk Virtualnog muzeja karlovačke industrije organizira udruga KA-MATRIX u partnerstvu s Gradskim muzejom Karlovac u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad 018. uz potporu zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Karlovačke županije i uz suradnju s Dječjim domom Vladimir Nazor – Galerija ZILIK.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!