GDJE I KAD? / DOGAĐAJI

Tri pjevačka zbora, klapa i vokalne grupe nastupili na tradicionalnom Božićnom koncertu u Nacionalnom svetištu svetog Josipa na Dubovcu

Tri pjevačka zbora, klapa i vokalne grupe nastupili na
tradicionalnom Božićnom koncertu u Nacionalnom svetištu svetog
Josipa na Dubovcu

U Nacionalnom svetištu na Dubovcu, u nedjelju 5. siječnja 2020., tradicionalni koncert hrvatskih pučkih božićnih pjesama „Narodi nam se kralj nebeski“. Nastupili su Klapa Carolo, Vokalna grupa Škude iz Centra za kulturu Mahično, Zbor Chorus Carolostadien, Folklorna družina Vuga, Vokalna grupa Karlovčanke, Prvi mješoviti zbor hrvatskih branitelja Karlovačke županije 'Petar Svačić', Karlovački vokalni oktet i Mješoviti zbor Sveti Josip župe Blažene Djevice Marije Snježne Dubovac.

Voditelj Klape Carolo Zoran Štefanac je za ovaj nastup pripremio dvije bračke pjesme – 'Došli smo vam kolendati' i 'Veselje ti navješćujem'. Grupa Škude iz Mahična pod ravnanjem Vanje Kralj predstavila se, kao i Carolo, s tri pjesme iz Dalmacije: 'Raliluela' (Zaton), 'O Isuse ove noći' (Hvar) i 'Istekla je iza gore' (Brač). Chorus Carolostadien izveo je tri pjesme pod ravnanjem voditelja, mladog dirigenta Filipa Aver Jelavića, a Vuge koje vodi Valentina Pavlaković Krajcer otpjevale su dvije narodne pjesme - Božićno kolo iz okolice Slunja i zagorsku Dobar vam večer. Dugogodišnji voditelj Vokalne grupe Karlovčanki Ivan Božičević ml. je za ovaj koncert također pripremio tri pjesme, dvije međimurske i jednu samoborsku, uz glazbenu pratnju Tria evergreen. Irena Božičević je vodila je Karlovački vokalni oktet koji je otpjevao 'Amo nebeski anđeli' u obradi Karlovčanina Ratka Pogačića, narodnu pjesmu 'Ča more to bit' iz Gradišća te pjesmu u obradi Vjekoslava Novaka 'S kakva se svjetla'. Zbor 'Petar Svačić' pod dirigentskom palicom Petre Vukas predstavio se s dvije pjesme – 'Gregorijanskim koralom' i 'Spavaj sinko'. Župni mješoviti zbor 'Sveti Josip' uz pratnju Krešimira Klarića na orguljama otpjevao je dubovačku pjesmu 'Došal je s neba' koja je sjajno primljena od brojne publike koja je napunila dubovačku crkvu. Dirigentica Zbora s. Blandina Rakarić je za ovaj zbor uvježbala pjesmu Nikice Kalogijere 'Česti svijetu danak svemu'. Za kraj koncerta svi zborovi su pod ravnanjem Irene Božičević i orguljašku pratnju Krešimira Klarića otpjevali 'Narodi nam se Kralj nebeski'.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovim koncertom organizator ZAKUD-a te pokrovitelji Grad Karlovac i Nacionalno svetište svetog Josipa na prekrasan su nas način uveli u novu 2020. godinu.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!