GDJE I KAD? / DOGAĐAJI

U petak je Noć muzeja, izuzetno bogat program na 12 lokacija u Karlovcu, sudjeluju i Duga Resa, Ogulin i Ozalj

U petak je Noć muzeja, izuzetno bogat program na 12 lokacija u
Karlovcu, sudjeluju i Duga Resa, Ogulin i Ozalj

U petak se diljem Hrvatske održava 15. Noć muzeja, a i ove godine zaista bogat i raznovrstan program pripremio je Karlovac, u kojem će otvoreno biti čak 12 ustanova. Sudjeluju i Duga Resa, Ogulin i Ozalj, a drugih županijskih lokacija zasad nema u službenom programu Noći muzeja, no nije isključeno da će se još poneko uključiti.

Što se tiče Karlovca, u Noći muzeja bit će otvorena vrata Gradskog muzeja Karlovac, Galerije Vjekoslav Karas, Starog grada Dubovca, Muzeja Domovinskog rata na Turnju, Aquatike, Franjevačkog muzeja, Gimnazije Karlovac, Muzeja vatrogastva, Nacionalnog svetišta sv. Josipa, Turističkog informativnog centra te prostorija KUD Stative i KUD Sveta Ana Vučjak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Programi su uistinu brojni i zanimljivi, u Gradskom muzeju će primjerice biti otvorena vrijedna izložba "Prapovijest u rukama", uz vodstvo po stalnom postavu organizirana je i tematska tura posvećena karlovačkim urarima, a Sanda Kočevar Stepinac održat će predavanje o 115 godina muzeja. Vrijednu izložbu s djelima brojnih slikarskih majstora kroz povijest Karlovca i okolice "Slike našeg kraja" možete vidjeti u Galeriji Vjekoslava Karasa, gdje su na rasporedu i dječje radionice te pričaonice. Svakako vrijedi skočiti i do Starog grada i pogledati izložbu "Deutsch-römisches Brevier: 500 godina – 400 primjeraka – 1 obljetnica".

Izuzetno atraktivno bit će i u Aquatici, gdje uz besplatan ulaz u akvarij posjetitelje očekuje i gostujuća izložba Muzeja krapinskog pračovjeka, prezentacija projekta centra podzemne baštine "Speleon", ali i rock svirka benda Altmark.

Srednja škola Duga Resa pripremila je brojne radionice, zanimljivu svjetlosnu instalaciju, ali i "Sobu Irene Lukšić" u kojoj će se posjetitelji moći prisjetiti velike dugoreške spisateljice, nedavno prerano preminule. U Zavičajnom muzeju Ogulin posjetitelje očekuju topli napici, radionice i kvizovi, ali i otvaranje izložbe o građanskom društvenom životu u prvim desetljećima 20. stoljeća, dok Ivanina kuća bajke priprema program posvećen - brojci 7!

Naposlijetku, Zavičajni muzej Ozalj uz ture stalnim postavom, posjetiteljima će predstaviti arheološka istraživanja obavljena u 2019. godini te muzejsku djelatnost u proteklih 90 godina.

Dakako, to je, pogotovo kada je Karlovac u pitanju, samo djelić svega što možete vidjeti u Noći muzeja, koja po tradiciji traje od 18 sati do ponoći.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!