GDJE I KAD? / DOGAĐAJI

U Aquatici od danas izložba "Anne Frank - povijest za sadašnjost" u organizaciji Kuće Anne Frank iz Amsterdama i Gimnazije Karlovac

U Aquatici od danas izložba
foto: Denis Stošić

Od danas pa sve do kraja veljače u slatkovodnom akvariju Aquatika možete razgledati novu gostujuću izložbu u Aquatici - "Anne Frank - povijest za sadašnjost", koju organizira Gimnazija Karlovac u suradnji s udrugom Hermes CommuniActions, Kućom Anne Frank iz Amsterdama i Javnom ustanovom AQUATIKA - slatkovodnim akvarijem Karlovac, koja je omogućila prostor za edukaciju učenika te korištenje izložbene dvorane.

Radi se o putujućoj izložbi koja je obišla četrdesetak zemalja svijeta te tridesetak gradova diljem Hrvatske, a sada je po prvi puta u našoj županiji. Na tridesetak izložbenih panela izloženi su detalji iz života židovske djevojčice i njezine obitelji, no cilj je izložbe aktualizirati pitanje ponovne pojave nacističke ideologije u suvremenom svijetu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vodiči ove izložbe su učenici Gimnazije Karlovac koji su prethodno educirani za tu ulogu.

Za najavljene skupne posjete organizirano je vodstvo, no izložba je otvorena i za građanstvo. Ulaznice za samu izložbu se ne naplaćaju i može se posjetiti posve besplatno, a ako posjetitelj uz to žele razgledati i akvarij ulaznica se naplaćuje po redovnom cjeniku. Radno vrijeme je od 9 do 17 sati.

Ukoliko želite fotografirati izložbu ili razgovarati s učenicima koji su educirani za vodiče izložbe, molimo prethodnu najavu koordinatorici izložbe za Gimnaziju Karlovac, prof. Martini Vičić Crnković na e-adresu [email protected].

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!