GOST KOMENTATOR

Piše Dario Marčac: Kako sam postao jedan od najpraćenijih tiktokera u Hrvatskoj i da, može se zaraditi i živjeti od TikToka

RTL

Nakon svega ovoga mogu vam odgovoriti na pitanje koje čujem u svakom intervjuu, a sigurno se i vama nameće dok ovo čitate: Da, može se zaraditi i živjeti od TikToka.

Na početku moje priče želim naglasiti da je TikTok više od samog trenda. TikTok je još uvijek svježa platforma, marketinški zanimljiva za poslovanje svih nas. Kreativne mogućnosti su beskrajne u ovoj aplikaciji, a ja sam tu da vam kažem zašto i kako započeti!

Pokrenuo sam svoj TikTok profil iz potpune znatiželje prije skoro dvije godine. 

Počeo sam stvarati videa koja su me zabavljala kao i moje frendove. Moj prvi video je zapravo prošao jako dobro i odatle je krenuo moj uspon. U početku sam znao objaviti i 25 videa dnevno i prvih 100.000 pratitelja došlo je jako brzo. Odlučio sam se TikToku posvetiti kao poslu, raditi puno radno vrijeme i vidjeti mogu li postići željene rezultate i monetizirati svoj rad.

Prije dvije godine primijetio sam da nema mnogo naših brendova na toj novoj, zavodljivoj platformi koju su u početku prigrlili mladi, pa sam odlučio napraviti prezentaciju za kompanije koje sam mislio da bi odlično funkcionirale na toj platformi. Ponudio sam suradnju i nekoliko njih je prihvatilo. Bilo je to testiranje novog tržišta za njih, ali i sam sam htio u početku vidjeti kamo to ide. I dovelo me do pola milijuna pratitelja, medijske pažnje, ali i do odličnih rezultata za moje klijente kojih je svakog dana sve više. 

foto Matija Habljak/PIXSELL

Sve više držim predavanja poslovnim ljudima o TikToku u poslovne svrhe, jedo od značajnih je bilo na WMF. Interes je nemjerljivo veći u posljednjih pola godine i to me jako veseli. Moj cilj nije da budem influencer već poduzetnik koji kreira sadržaj za druge i vodi njihove poslovne kanale.

Naravno, svoj utjecaj jednog od najpraćenijih tiktokera koristim kako bih progovorio i o bitnim stvarima i potaknu druge na djelovanje i akciju. Zadnja dva projekta na kojima radim to i potvrđuju. U izazovu “60 dana” pokazao sam transformaciju svog tijela zahvaljujući redovitom vježbanju i pravilnoj prehrani, a projektom #booktok koji je već napravio bum u svijetu, pokušavam potaknuti publiku na razgovor o knjigama te u Godini čitanja ukazati koliko je bitno čitanje za naš osobni razvoj. 

Moje je mišljenje da si moramo pomagati i podržavati kako bi se cilj ostvario, zato sam okupio TikTokere iz regije koji nemaju direktan kontakt s brendovima te surađujemo zajedno u mnogim kampanjama. Nakon svega ovoga mogu vam odgovoriti na pitanje koje čujem u svakom intervjuu, a sigurno se i vama nameće dok ovo čitate: Da, može se zaraditi i živjeti od TikToka.

Kreativnost je ono što mi omogućuje da se istaknem na zasićenom tržištu utjecaja, a to mogu učiniti i za druge. Stvaram organski sadržaj na nekonvencionalan, inventivan način koji čini da moj video iskoči iz mase i oduševi.

@dariomarcac

POGLEDAJ VIDEO DO KRAJA DA SAZNAŠ GDJE KNJIGA PUTUJE �� ##HUŠK ##hoćuknjigu

♬ Say So (Instrumental Version) [Originally Performed by Doja Cat] – Elliot Van Coup

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest