GDJE I KAD? / KAZALIŠTE

U utorak u Zorin domu dvije atraktivne plesne predstave u okviru proljetne edicije Karlovac Dance Festivala

U utorak u Zorin domu dvije atraktivne plesne predstave u okviru
proljetne edicije Karlovac Dance Festivala

Deveto izdanje Karlovac Dance Festivala, i ove godine uvršteno u program EFFE (Europe for Festivals - Festivals for Europe) koji jamči kvalitetu sadržaja i produkcije, i ove će godine u Karlovac dovesti atraktivne programe iz svijeta suvremenog plesa, sve u organizaciji Centra za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E., a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Grada Karlovca, Županije Karlovačke i uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”.

U sklopu proljetne sheme Karlovac Dance Festivala očekuju nas atraktivne plesne predstave u Gradskom kazalištu Zorin dom, susreti i razgovori plesača s publikom te izložba i instalacija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cjelovečernji glazbeno-plesni spektakl "Matrix", nastao po uzoru na istoimeni film, u izvedbi Histeria Nova Juniors, na programu je u utorak 16. travnja u Zorin domu, s početkom u 18 sati. Tako će se karlovačkoj publici po prvi puta predstaviti prva generacija polaznica Škole prirodnog pokreta i suvremenog plesa Marije Šćekić. Predstava prikazuje svjesne strojeve (lutke) u tijelima djece koja su se pobunila protiv stereotipa, predrasuda i formalnosti školskog (i društvenog) sustava te pobjegla iz „kuće lutaka“ u svijet vlastite mašte i kreativne slobode. 

Isti dan u kazalištu Zorin dom u 19:30 sati karlovačka publika imat će priliku uživati u najnovijoj predstavi Aleksandre Janeve Imfled "Tanka linija", u izvedbi studenata Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Ovim programom započinje i nova stalna suradnja te gostovanja Plesnog odsjeka Akademije dramskih umjetnosti.  Predstava proizlazi iz fizičkog, pri čemu nerijetko kompleksne tjelesne akcije zahtijevaju izniman mentalni napor plesača, dok se apstraktni pokret boji zadanim emocijama, stanjima ili situacijama. Predstava je nastala u sklopu redovite nastave jednog od glavnih umjetničkih kolegija studija plesa Izvedbeni projekt 1.

Nakon obje predstave održati će se kratki susret i razgovor plesača s publikom. Razgovore će moderirati plesna kritičarka i teoretičarka Ivana Slunjski.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!