GDJE I KAD? / KAZALIŠTE

Dani Georgija Para u Zorin domu - u petak i subotu dvije predstave, dvije promocije i otkrivanje biste slavnog redatelja

Dani Georgija Para u Zorin domu - u petak i subotu dvije predstave,
dvije promocije i otkrivanje biste slavnog redatelja

Ovog petka i subote Gradskog kazalište Zorin dom bit će domaćin "Dana Georgija Para", manifestacije u spomen na velikog hrvatskog kazališnog redatelja i djelatnika, preminulog prije godinu dana. Paro je osnovnu školu i Gimnaziju završio u Karlovcu, gdje je režirao i svoju prvu kazališnu predstavu - "Pepeljugu", još 1956. godine. Nakon duge, plodne i uspješne kazališne karijere, u Karlovcu je režirao i svoju posljednju predstavu "Dobri čovjek Bažulek", premijerno izvedenu samo nekoliko mjeseci prije njegove smrti. Tijekom života režirao je više od 150 predstava u brojnim hrvatskim sredinama, ali i u Sloveniji te u SAD-u. Bio je umjetnički ravnatelj Dubrovačkih ljetnih igara i Sterijinog pozorja, a 10 godina obnašao je i dužnost intendanta HNK u Zagrebu.

U petak u 19 sati u Zorin domu će biti predstavljena knjiga Nina Škrabe "Dobri čovjek Bažulek - Georgiju Paru u spomen", a u 20 sati bit će i svečana 25. izvedba predstave "Dobri čovjek Bažulek".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U subotu u 19 sati bit će predstavljena knjiga Vladimira Krušića "Kazalište i pedagogija", dok će u 20 sati Dramski studio Zorin doma izvesti predstavu "Jaje". Nakon predstave, oko 21 sat, u foajeu karlovačkog kazališta bit će otkrivena bista slavnog redatelja.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!