GDJE I KAD? / KAZALIŠTE

U utorak u Zorin domu gostuje kazalište Gavella s hit predstavom "Cigla", obnovljenom nakon 21 godine

U utorak u Zorin domu gostuje kazalište Gavella s hit predstavom

U utorak u Gradskom kazalištu Zorin dom u 20 sati gostuje zagrebačko Gradsko dramsko kazalište Gavella sa svojom hit predstavom "Cigla". Gavella je ovom predstavom na neki način i ispravila svojevrsnu nepravdu, jer ova upečatljiva priča koja na beskompromisan način opisuje zagrebačku periferiju na prijelazu iz posljednjih mirnodopskih dana pa do završetka Domovinskog rata, dosad još nikada nije igrala u Zagrebu!

Praizvedena je 1998. u Splitu, ali do Zagreba nikada nije došla, iako je gostovala i izvan granica Hrvatske. Gavellina predstava u režiji Krešimira Dolenčića ispravlja ovu teško shvatljivu pogrešku i dovodi napokon sjajnu dramu Filipa Šovagovića u prirodno okruženje Zagreba, a nesumnjivo će dobar dio "potresnog šarma" predstave osjetiti i karlovačka publika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Cigla" neuvijeno, čak grubo govori o onome što se katkad naziva ratnom generacijom dok sam autor progovara jednim od svojih likova: "U godinama kada sam trebao postati gospodar svoga vremena, nevrijeme se nije smirilo danima. Još prije odlaska na front tinjala je neka šansa za mene. Ali onda smo zalutali u minsko polje. I kad kažem živčani slom, u te dvije riječi nema ničega. To se jednostavno ne može opisati. Moj se ja tada potpuno pogubio u svim tim ja, ti, on, mi, vi, ovi, oni, njihovi, naši...".

U predstavi igraju Filip Križan, Ranko Zidarić, Tena Nemet Brankov, Ivana Bolanča, Enes Vejzović, Ivan Grčić, Đorđe Kukuljica.

Veseli da Zorin dom po promjeni na ravnateljskoj poziciji već na početku sezone dovodi jedno svježe i kvalitetno gostujuće djelo i za nadati se da je to najava dobrog kazališnog programa i u nastavku godine. Publici, pak, toplo preporučamo da ne propusti ovu predstavu.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!