GDJE I KAD? / KAZALIŠTE

Zimska edicija Karlovac Dance Festivala - u petak plesna predstava u Zorin domu, u subotu besplatni plesni filmovi

Zimska edicija Karlovac Dance Festivala - u petak plesna predstava
u Zorin domu, u subotu besplatni plesni filmovi

U petak i subotu održava se posljednje ovogodišnje izdanje Karlovac Dance Festivala 009 u organizaciji Centra za plesnu i izvedbenu umjetnosti F.R.E.E. D.A.N.C.E. Zimska edicija festivala donosi predstavu gostujuće organizacije Četveroruka uz razgovor publike s umjetnicima i izvođačima, projekcije plesnih filmova i radionice plesne kritike uz voditeljicu Ivanu Slunjski.

Program u petak, 29. studenog u 20 sati otvara predstava "Koreografija utopije, pokret br. 2" u Gradskom kazalištu Zorin dom. Umjetnička organizacija Četveroruka predstavlja prošireno koreografsko istraživanje Sonje Pregrad, Andre Giunia i Tina Dožića o modalitetima međuzavisnosti kao stvaralačkom utopijskom organizmu. Umjetnici propituju nove politike zajedništva i radikalne prakse dehijerarhizacije, oslovljavanja, razmjene, sugovora i subivanja, recipročnosti i međuzavisnosti. Alatima proširene koreografije umjetnici artikuliraju odnose u svojem estetskom, psihološkom, političkom učahurenju. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Zorin doma prije predstave, po cijeni od 30 kuna, odnosno 20 kuna za učenike, studente i umirovljenike.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U subotu u 10 sati u Ateljeu suvremenog plesa Free Dance" na Korzu (Trg Petra Zrinskog 15) na rasporedu su, pak, projekcije plesnih filmova, besplatne za sve zainteresirane. Prikazivat će se filmovi i odabrane filmske scene na temu suvremenog plesa i pokreta.

Tijekom petka i subote održava se i radionica "Kritički o plesu", no riječ je o nastavku radionica iz jesenske edicije pa se ne primaju novi sudionici, ali svi zainteresirani mogu se prijaviti za istu radionicu u okviru Karlovac Dance Festivala u 2020. godini, kada ova iznimno vrijedna manifestacija slavi i jubilej 10 godina postojanja.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!