GDJE I KAD? / KAZALIŠTE

Karlovački Simfonijski orkestar opet pred publikom - zbog velikog interesa koncerti u nedjelju i ponedjeljak u Zorin domu

Karlovački Simfonijski orkestar opet pred publikom - zbog velikog
interesa koncerti u nedjelju i ponedjeljak u Zorin domu

Koncert prošle godine ponovno osnovanog Simfonijskog orkestra Glazbene škole Karlovac pod nazivom "Božićna bajka - Orašar" održat će se ove godine zbog velikog interesa u dva termina - u nedjelju, 15. prosinca i ponedjeljak 16. prosinca u Gradskom kazalištu Zorin Dom, oba dana s početkom u 20 sati.

Karlovac je u razdoblju od 1949. do 1966. godine bio jedini grad u Hrvatskoj koji je imao Gradski simfonijski orkestar. U njemu su i tada svirali nastavnici Glazbene škole, a djelovali su pod vodstvom poznatog dirigenta i tadašnjeg ravnatelja škole Josipa Vrhovskog. Godine 1966. prestao je s radom zbog financijskih razloga.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon pune 53 godine Simfonijski orkestar Glazbene škole Karlovac ponovno je u punom sjaju pod vodstvom karlovačkog dirigenta Vetona Marevcija. Simfonijski orkestar čine nastavnici, studenti, učenici Glazbene škole Karlovac i gosti iz Zagreba i Rijeke. Tradicija muziciranja nastavlja se i naši sugrađani će moći  uživati u predblagdanskom ugođaju kao i u svim većim gradovima gdje su ovakvi programi uobičajeni.  Kao i uvijek, koncerti Glazbene škole Karlovac namjenjeni su učenicima glazbene škole i njihovim roditeljima kao primjer vrijednosti  glazbenog obrazovanja i njihovog cilja.

Na programu će se naći najpoznatije klasične kompozicije koje se izvode u predblagdansko vrijeme, kao i bezvremenska Suita Orašar. Solisti Božićne bajke su Tomislav Božičević, tenor i Vedran Mikić, violina, a gosti koncerta su male balerine Baletnog studija Gradskog kazališta Zorin dom.

Program „Božićna bajka“ održava se u partnerstvu s Gradskim kazalištem Zorin Dom i financijskom potporom Karlovačke županije i Grada Karlovca.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!