GDJE I KAD? / KAZALIŠTE

"Udarni" završetak godine u Zorin domu uz glazbeno-poetski kabaret, novogodišnji gala koncert i doček Stare godine!

Kraj još jedne uspješne kazališne godine karlovačko Gradsko kazalište Zorin dom dočekat će sadržajno i bogato. Već večeras umjesto planirane jedne Karlovački pelivani umjesto planirane jedne odigrat će dvije izvedbe izuzetno popularnog Karlstadt Kunst Cabareta, jer su ulaznice za predstavu u 20 sati jednostavno "planule", a interes je bio toliki da je dogovorena i druga izvedba u 22 sata.

U subotu u 20 sati u Zorin domu gostuje poetski kabaret Glumačke družine Histrion "Adam i ona". Predstava je svojevrsni povratak u prošlost Zagreba, a u njoj glavni izvođač, glumac i pjevač Adam Končić interpretira poznate pjesme nastale 30-ih godina prošlog stoljeća uz klavirsku pratnju Olivera Beloševića. Na repertoaru su tako šlageri i evergreeni poput Ja ljubim, Za jedan časak radosti, Zdenka zar te nije sram, Frida, Zar ne znaš, Mici, Ne plači Danijelo... Pored glazbenih brojeva glumac će izvoditi i poznatu ljubavnu poeziju pjesnika našeg podneblja, a koji su obilježili kulturni život grada Zagreba (A.G. Matoš, A. Dedić, Ž. Krznarić, L. Prežigalo…), te priče i anegdote vezane na muško-ženski odnos kao vječnu temu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nedjelju, također u 20 sati, na rasporedu je Novogodišnji gala koncert Puhačkog orkestra grada Karlovca, koji se sve više približava svojim najslavnijim danima, a za Karlovčanke i Karlovčane pripremio je bogat i raznovrstan program na ovom koncertu. Ljubitelje filma provest će kroz Predbožićnu noćnu moru Tima Burtona, prisjetiti se Simbinog odrastanja u Kralju Lavova, Marvelovih Čuvara galaksije, a Frances i Johnny otplesat će svoj Prljavi ples. Kroz djelo nizozemskog skladatelja Kees Vlaka publika će ići na daleko i egzotično putovanje Brazilom. Naslov na portugalskom znači "Ptice Brazila", a skladatelj nas kroz tri stavka vodi Amazonom, favelama i ulicama karnevalskog Rija. Naravno, ovakav koncert teško je zamisliti i bez glazbenih velikana 20. stoljeća, Freddiea Mercurya i Franka Sinatre...

Na kraju, u ponedjeljak 30. prosinca, već tradicionalno Gradsko kazalište Zorin dom organizira doček Stare godine. Šesti put za redom Karlovački pelivani su za svoje sugrađane pripremili nezaobilazan program iznenađenja u kojem smijeha i dobre zabave neće nedostajati.

Svečanost pod nazivom „K'o nekad“ održat će se s početkom u 20 sati u glavnoj dvorani i obje sporedne dvorane te će goste, osim Pelivana, zabavljati i Academico band, a očekuje ih i još nekoliko iznenađenja koja se zasad čuvaju kao tajna.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!