GDJE I KAD? / KAZALIŠTE

Predstava "Važno je zvati se Ernest" gostuje u Čakovcu i Varaždinu, u subotu opet pred karlovačkom publikom

Predstava

"Trivijalna komedija za ozbiljne ljude" profesionalnog ansambla Gradskog kazališta Zorin dom, u režiji Marija Kovača, "Važno je zvati se Ernest", gostuje 5. i 6. travnja u Čakovcu i Varaždinu. Nakon toga, u subotu s početkom u 20 sati, u Zorin domu će je ponovno moći pogledati i karlovačka publika.

Predstava koja je prvi puta izvedena u Londonu1895. godine i koja je svoju prvu hrvatsku izvedbu doživjela 1910. godine u Zagrebu, ovog je puta režirana na način da se radnja događa u Karlovcu i Generalskom Stolu.

U ulogama dva “Ernesta”, Otokara Mihanovića i Ivana Generalića, su Vanja i Peđa Gvozdić. Agnezu i Grozdanu Bošković glume Barbara Rocco i Katarina Baban, Giulio Settimo je u ulozi velečasnog Carusa, Katarina Strahinić je gospođica Drakulić, Dragicu Karas interpretira Petra Cicvarić, a Nino Pavleković je sluga - Marko u Karlovcu i Darko u Generalskom Stolu. Dramaturgiju potpisuje Ana Prolić, scenografiju Matija Šantić, kostimografiju Morana Petrović, a autor glazbe je Damir Šimunović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!