GDJE I KAD? / KAZALIŠTE

U Gradskom kazalištu Zorin dom ovog vikenda s dvije predstave gostuje Lutkarska scena "Ivana Brlić Mažuranić"

U Gradskom kazalištu Zorin dom ovog vikenda s dvije predstave
gostuje Lutkarska scena

Vikend matineje u Zorin domu ovog vikenda donose dvije gostujuće predstave - gost Karlovca i Gradskog kazališta Zorin dom je zagrebačka Lutkarska scena "Ivana Brlić Mažuranić".

U subotu u 11 sati mališani će moći pogledati predstavu "Zeko traži mamu". Zeku su, dok je još bio mali, uzeli ljudi u šumi i odnijeli sa sobom u grad. Zeki se nije svidio život kod ljudi, te on jednoga dana pobjegne u šumu u potrazi za svojom pravom mamom. Budući je bio jako malen kada je otuđen od mame, on nezna kako ona izgleda, a ne poznaje ni druge šumske životinje: Tetu Ježicu, Gospođu Lisicu, Medu, Vuka, koje mu se nude da ga posvoje, a zapravo ga hoće popapati. Predstava je uglazbljena s puno songova koje glumac izvodi na gitari.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nedjelju, također u 11 sati, na rasporedu je poznata priča "Ružno pače", bajka o pačiću koji se rodio drugačiji od ostalih pačića. Zbog toga je bio gotovo izopćen od svih s kojima se susretao, i to samo zato jer je imao predug vrat i noge, a veoma kratka krila. Nisu ga prihvaćala čak ni njegova braća i sestre, tetke patke i stričevi purani. Pomislio je pačić da mu je jedino preostalo da umre u zaleđenom jezeru, dok  su nad njim letjeli labudovi. No, umjesto da umre dogodilo se čudo, ružni pačić postaje prekrasan bijeli labud, te sa mnoštvo drugih labudova presretan odleti u daleku zemlju.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!