GDJE I KAD? / KAZALIŠTE

Za kazališne sladokusce: Zorin dom ponudio "paket" ulaznice za dvije gostujuće predstave u svibnju

Za kazališne sladokusce: Zorin dom ponudio

Ljubitelji kazališta u svibnju će imati prigodu vidjeti još dvije zanimljive gostujuće predstave, a Gradsko kazalište Zorin dom pred kraj sezone ih daruje i s prigodom da kupe "paket" ulaznicu za obje predstave po povlaštenoj cijeni od 80 kuna (za umirovljenike, studente i osobe s invaliditetom za samo 60 kuna).

Prva od predstava je "Ljepotica iz Leenanea" HNK Šibenik, na tekst Martina McDonagha, a u režiji Dražena Ferenčine. Drama je to o Maureen Folan, jednostavnoj i usamljenoj ženi u ranim četrdesetim godinama i Mag, njezinoj manipulativnoj staroj majci koja se stalno miješa u Maureenin život i odbija dopustiti kćeri da se zaljubi, čak i kada se za to pruži prilika i pojavi se mladić koji bi htio Maureen za svoju ljepoticu. U predstavi glume Biserka Ipša, Franka Klarić, Jakov Bilić i Bojan Brajčić. Ova je predstava na rasporedu u petak, 18. svibnja u 20 sati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U subotu, 26. svibnja, pak, također u 20 sati, u Zorin domu gostuju Histrioni s predstavom "Famozna". Riječ je o glazbenoj komediji, koja se temelji na istinitoj priči o astronomskom uspjehu najgore operne pjevačice na svijetu. Premijerno je izvedena 2005. godine u Birmingham Repertory Theatreu, a radnja joj je smještena New York 40-ih godina. Predstava opisuje Florence Foster Jenkins, rođenu Narcissu Florence Foster – entuzijastičnu sopranisticu koja je zapravo postala slavna zbog svoje potpune pjevačke nesposobnosti. U režiji Krešimira Dolenčića u predstavi igraju Anja Šovagović Despot, Zoran Gogić, Ivana Lazar, Fabijan Komljenović, Vanja Matujec i Marija Sekelez.

KAportal.hr

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!