GDJE I KAD? / KAZALIŠTE

Nova premijera u Sisku u karlovačkom ruhu - u režiji Peđe Gvozdića i na tekst Petre Cicvarić uprizoren "Bu!"

Nova premijera u Sisku u karlovačkom ruhu - u režiji Peđe Gvozdića
i na tekst Petre Cicvarić uprizoren

Gradsko kazalište Sisak na kazališne daske postavilo je novu predstavu za djecu. Riječ je o predstavi “Bu! Ili Nešto strašno” čija je premijera održana u subotu, 27. listopada u punoj dvorani Kazališta 21. Ako se pitate zašto vijest o tome na KAportalu, odgovor je jednostavan - nova sisačka premijera posve je u karlovačkom ruhu, jer autorica teksta i redatelj predstave su karlovački profesionalni glumci.

"Bu! ili Nešto strašno" priča je Petre Cicvarić koja govori o strahu i na zabavne načine pobuđuje napetost kod gledatelja. Glavni lik ove predstave boji se aposlutno svega – škripe parketa, glasnog televizora, mraka, puta do škole, svojih školskih prijatelja, a ponekad i vlastite sjene. Osim toga, predstava progovara o poslušnosti i o vrijednosti koja se danas sve više gubi kod mladeži, a to je poštivanje starijih. Režiju potpisuje Peđa Gvozdić, koji u predstavi i glumi, a glumačku postavu uz njega čine Andro Damiš i Sara Ipša.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kada smo već kod Siska i kazališta, spomenimo da je ovaj grad domaćin 11. Festivala regionalnih kazališta Prolog, na kojem ove godine sudjeluje 15 predstava, a među njima i predstava Gradskog kazališta Zorin dom "Dobri čovjek Bažulek", nastala u koprodukciji s Kazalištem KNAP.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!