GDJE I KAD? / KAZALIŠTE

Kazališna i plesna poslastica "Staging a Play: Tartuffe" u srijedu 28.11. u Karlovcu, i to besplatno -

Kazališna i plesna poslastica

U srijedu, 28. studenog, u Gradskom kazalištu Zorin dom gostuje dramsko-plesna predstava "Staging a Play: Tartuffe". Riječ je o jednom od najzanimljivijih kazališnih ostvarenja u protekloj sezoni, o čemu svjedoči i čak pet nominacija za Nagradu hrvatskog glumišta pa je već i sama ta činjenica dobar povod da se požuri do blagajne Zorin doma i rezerviraju ulaznice, a još više ako znamo da je riječ o potpuno besplatnoj izvedbi za sve zainteresirane! Dakako, ulaznice i dalje treba podignuti pa vrijedi požuriti.

"Staging a Play: Tartuffe" u režiji i koreografiji Matije Ferlina, i u koprodukciji Zagrebačkog plesnog ansambla i Istarskog narodnog kazališta Pula, drugi je po redu komad u "Staging a Play" ciklusu (nakon "Staklene menažerije" Tennessee Williamsa). U ovom slučaju, Ferlin je kao polazište izabrao Tartuffe, jednu od Molièreovih “klasičnih” komedija, koju je iz tekstualne prenio u koreografsku domenu. Verbalne replike zamijenjene su ovdje fizičkim vokabularom, a dramski se tekst, umjesto kao tekstualni predložak, koristi kao slojevita koreografska partitura. Zadržavajući čitavo vrijeme izvedbe svih devetoro likova, svih devetoro izvođača, Ferlin je kreirao kompleksni izvedbeni aparat u kojem su tijela u prostoru jedini nositelji narativa, koji za vrijeme izvedbe neprestano premješta između pokušaja dekonstrukcije i pokušaja rekonstrukcije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Scenografiju potpisuje Mauricio Ferlin, glazbu Luka Prinčič i Matjaž Predanič, dramaturgiju Jasna Žmak, kostimografiju Matija Ferlin i Desanka Janković, a oblikovanje svjetla Saša Fistrić. Predstavu izvode Petra Chelfi, Andreja Jandrić, Domagoj Janković, Darko Japelj, Sintija Kučić, Marin Lemić, Roberta Milivoj, Petra Valentić i Eva Kocić. Vrijedi tome dodati kako je u prvoj postavi predstave u ansamblu bila Karlovčanka Kasija Vrbanac, danas angažirana u Landestheater u Linzu.

O kvaliteti predstave najbolje govore nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta - uz onu za najbolju predstavu u cjelini, tu su i nominacije za kostimografiju, koreografiju te čak dvije nominacije za najbolju mušku ulogu, za Marina Lemića i Darka Japelja.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!